Влада РС Главно

Будимир: Бошњаци ће бити изненађени колико држава неће подржати резолуцију о Сребреници

ИЗ САРАЈЕВА ПОСТАЈУ СВЕ АГРЕСИВНИЈИ ПРЕМА ДРУГА ДВА НАРОДА У БиХ - НАРОЧИТО ПРЕМА СРБИМА

БОШЊАЦИ у БиХ биће изненађени колико држава, чак и из исламског свијета, неће подржати резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН, изјавио је министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир.

– Бошњачка политичка елита, која је тренутно на одлучујућим позицијама у БиХ, посматра питање жртве Бошњака као апсолутне жртве. Иако резолуција није обавезујућа, она ће имати снажно политичко дејство и ту њихову тезу ће додатно да ојача. Због тога се љуте на државе које су против резолуције – истакао је Будимир.

Будимир је упозорио да „због тога постају све агресивнији према друга два народа, посебно према Србима у БиХ, јер ако су Бошњаци апсолутна жртва грађанског рата у БиХ, онда се друге жртве не могу третирати исто“.

– Одгађање гласања је посљедица тога што се по сваку цијену покушава доћи до 100 држава које ће подржати резолуцију. То је један пропагандни трик који у свим овим промијењеним околностима, посебно на Блиском истоку, треба да покаже да Запад не третира муслимане и ислам као непријатеље, иако Америка готово 40 година води рат против ислама посебно на Блиском истоку – рекао је Будимир.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар