Влада РС Главно

Букејловић: Бањалука има све што је потребно да буде сједиште апелационог одјељења Суда БиХ

„СЛАЛИ СУ НАМ АРГУМЕНТЕ ЗАШТО СЈЕДИШТЕ ТРЕБА ДА БУДЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ, АЛИ ПРОТИВ БАЊАЛУКЕ – НИШТА“
  • Министар правде Републике Српске Милош БУКЕЈЛОВИЋ: Став Српске је да Бањалука заслужује да буде сједиште апелационог одјељења. Бањалука може да одговори на све просторне, кадровске и друге захтјеве за апелационо одјељење Суда БиХ


МИНИСТАР правде Републике Српске Милош Букејловић изјавио је Срни да Српска има све потребне капацитете и услове за функционисање сједишта апелационог одјељења Суда БиХ у Бањалуци, без обзира на супротне ставове представника ЕУ у БиХ и политичког Сарајева.

Букејловић је рекао да им на том плану још није стигао ниједан аргуметован разлог зашто сједиште не би била Бањалука.

– Добијали смо разлоге да то буде Источно Сарајево, али сама територијална концентрација правосуђа не доприноси квалитету на том плану – навео је Букејловић.

Он је истакао да је Бањалука најпродуктивнија и у смислу производње правног кадра.

– Став Српске и даље у том смјеру остаје искључиво Бањалука која заслужује да буде сједиште апелационог одјељења Суда БиХ – рекао је Букејловић и поновио да Бањалука у правном смислу може да одговори на све просторне, кадровске и друге захтјеве за постојање сједиште апелационог одјељења Суда БиХ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је раније да став Делегације ЕУ у БиХ у вези са сједиштем апелационог одјељења Суда БиХ потврђује да у БиХ не може бити разговора и договора све док неко споља намеће ставове, сврставајући се на једну страну.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар