Влада РС

Цвијановић: Новој влади РС биће лакше него мојој – сад сви имамо Додика у Предсједништву БиХ

„ОДСАД ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ОПСТРУКЦИЈА СРПСКЕ ИЗ САРАЈЕВА И ОД ПРЕДСТАВНИКА РС“
  • Нагласила: Требало је да буде више смјена у претходном периоду, али да је, због великих изазова с којима се суочавала Српска, пажња била усмјерена на друге ствари. Сада, каже, слиједи кадровско поспремање, али и постављање одговорних људи на све важније функције, на оба нивоа власти

РЕПУБЛИКА Српска, за четири године, биће још јача и стабилнија, најавила је новоизабрана предсједница и актуелна премијерка Жељка Цвијановић, у интервјуу за магазин Печат на РТРС-у.

Увјерена је да је очекује лакши посао, него што је имао њен претходник, Милорад Додик, јер, како каже, више неће бити опструкција српских представника са бх. нивоа.

Цвијановићева се осврнула и на кадровске промјене у Влади и појединим јавним предузећима.

Недавне кадровске промјене нису усмјерене против ДНС-а, како је то представљано у јавности, поручила је Цвијановићева и истакла да ће смјене бити настављене и у наредном периоду.

Ускоро ће, каже, дужности бити разријешени и неки функционери који нису кадрови ДНС-а.

„Не можете неком поклонити максимално повјерење, а да тај неко мисли да му је то пало с неба. Овдје се мора промијенити приступ, а то значи да, кад донесете неку стратешку одлуку о нечему што је важно за друштво у којем живите и које вам је поклонило повјерење, не можете то посматрати у смислу „Идем да се консултујем са овим, а не са оним ко је одговоран за стање у друштву“. То неће тако моћи“, каже Цвијановићева.

Цвијановићева признаје да је требало да буде више смјена у претходном периоду, али да је, због великих изазова с којима се суочавала Српска, пажња била усмјерена на друге ствари. Сада, каже, слиједи кадровско поспремање, али и постављање одговорних људи на све важније функције, на оба нивоа власти.

„Ја вјерујем у Републику. Вјерујем да ћемо заштити себе и своју позицију. То можемо да урадимо само ако смо јаки. Можемо да радимо, ако бирамо оне који нису калкуланти, који нису мешетари, који знају шта су приоритети и како се приоритети постављају и бране. Мислим да смо ту добили здравију политичку ситуацију“, истакла је она.

Цвијановићева није жељела да открије ко ће бити њен насљедник на премијерској позицији, али је поручила да нова влада мандат може преузети релаксирано, јер ће, каже, затећи апсолутно сређену ситуацију.

Говорећи о свом мандату на позицији предсједнице Републике, Цвијановићева је истакла да ће јој прироритет бити даље јачање институција Српске и побољшање економског и пословног амбијента, како би био заустављен одлив становништва.

(РТРС)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар