Влада РС Главно

Цвијановић: Од јесени ћемо из Бањалуке имати летове на двије врло важне европске дестинације

ОБЈАСНИЛА ДА ЈЕ УПРАВА „ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ“ ПОДНИЈЕЛА ОСТАВКЕ ЗБОГ ГУБИТАКА

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да су чланови управе „Електропривреде Републике Српске“ поднијели оставке због губитака у пословању.

Цвијановићева је подсјетила на опредјељење Владе да се оставке или смјене руководстава јавних предузећа дешавају када послују са губицима за које није могуће наћи реално и објективно објашњење.

„Имали смо такве ситуације – од здравствених установа па надаље. Биће тога још“, рекла је Цвијановићева.

У Бањалуци ће данас бити одржана сједница Надзорног одбора предузећа „Електропривреда Републике Српске“ на којој ће бити разматрана кадровска питања.

Цвијановић је, иначе, најавила да ће ове јесени са Аеродрома Бањалука бити успостављени летови на двије врло важне европске дестинације, наводећи да су разговори о томе са авиокомпанијама већ закључени.

Нагласила је да сада о томе не може износити детаље и да ће авиокомпанија са којом ће бити успостављена сарадња о свему обавијестити јавност у наредних седам до 15 дана.

„Након успостављања тих летова, очекује се још један број линија, што ће бити позитивна и добра прича. Захвална сам што смо све ове године успјели да одржимо линију Београд-Бањалука, која је била изузетно важна у вријеме када се са нашег аеродрома није летјело, и та ће линија остати и даље“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар