Влада РС

Цвијановић: У Фениксу, у Аризони, живи око 20.000 Срба – они су и снага Републике Српске

ОДУШЕВЉЕНА ОРГАНИЗОВАНОШЋУ НАШЕ ДИЈАСПОРE У ТОМ ДИЈЕЛУ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА
  • „Ова посјета Фениксу је у функцији идентификације наших ресурса у иностранству и морам рећи да сам одушевљена њиховим односном према Републици, али и разумијевањем политичких прилика и уопште праћењем укупне ситуације у Српској, иако живе тако далеко“

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је изузетно успјешном своју посјету америчкој савезној држави Аризона, те истакла да је одушевљена начином на који је ту организована српска дијаспора, као и њиховим односном према Републици Српској.

Цвијановићева је за Радио-телевизију Републике Српске рекла да у Фениксу у Аризони живи око 20.000 људи српског поријекла, који су окупљени кроз двије црквене општине и различитих удружења.

„Изузетно је важно да одржавамо институционале везе са нашом дијаспором, јер сви они, без обзира гдје живе у свијету, заједно с нама који живимо у Републици Српској, представљају јединствени потенцијал Републике и управо то и јесте моја главна порука кад год обилазим наше људе и када посјећујем њихове заједнице у иностранству“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да српска дијаспора исказује велико интересовање да буде укључена у активности институција Републике Српске и да у потпуности подржава идеју Форума дијаспоре, као и све активности које Влада води на терену у различитим државама у којима они живе.

„Ова посјета Фениксу је у функцији идентификације наших ресурса у иностранству и морам рећи да сам одушевљена њиховим односном према Републици, али и разумијевањем политичких прилика и уопште праћењем укупне ситуације у Српској, иако живе тако далеко“, навела је Цвијановићева.

Подсјећајући да Влада Српске већ неколико година развија мрежу сарадње са српском дијаспором у оквиру европских земаља, САД и Канаде, Цвијановићева је поручила да ће ове активности бити настављене.

„Смисао је у томе да то више нису спорадичне, изоловане или повремене везе и активности, већ врло организоване, циљане активности институција Српске и успостављање мостова сарадње са нашим људима који живе изван Српске и ове активности биће настављене“, истакла је Цвијановићева.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cvijanovic-Posjeta-Arizoni-izuzetno-uspjesna/476296

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар