Влада РС

Цвијановић у ММФ: Наредна транша за БиХ биће 145 милиона КМ, Српској од тога – 50 милиона

ЗАХВАЛИЛА СЕ ЗА КОРЕКТНУ САРАДЊУ И ЛИЧНИ ДОПРИНОС ШЕФУ МИСИЈЕ НАДИМУ ИЛАХИЈУ

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Вашингтону са шефом мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за БиХ Надимом Илахијем уочи Извршног одбора ММФ-а, који ће бити одржан 9. фебруара.

Саговорници су током састанка указали на неопходност очувања аранжмана с обзиром на његову повезаност са реформском агендом, а истовремено и изазове које носи изборна година, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Цвијановићева је у име Владе Републике Српске исказала спремност да се настави са испуњавањем услова дефинисаних писмом намјере и изразила очекивања да ће се на исти начин понашати остали нивои власти у БиХ.

„За очекивати је да ће након засједања Извршног одбора ММФ-а, БиХ бити исплаћена транша у износу од 145 милиона КМ од чега 50 милиона за Републику Српску“, истиче се у саопштењу.

Цвијановићева је захвалила представницима ММФ-а за коректну сарадњу коју Влада Српске има са овом међународном финансијском институцијом и личном напору шефа мисије ММФ-а за БиХ Надима Илахија и његових сарадника у превазилажењу одређених кризних ситуација у претходном периоду током реализације аранжмана.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар