Влада РС Главно

Цвијановић: Војска Српске дала немјерљив допринос стварању и очувању РС

НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ ВРС ЈЕДАН ОД СИМБОЛА ИДЕНТИТЕТА СРПСКОГ НАРОДА У БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је данас 12. мај – Дан Војске Републике Српске (ВРС) свим припадницима ВРС и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, истакавши да је немјерљив допринос који су ВРС и њени борци дали у стварању и очувању Српске.

„Зато се данас са посебним пијететом сјећамо свих који су нам храбрим дјелима, не штедећи ни оно највриједније што су имали – животе, омогућили да данас живимо у миру и слободи. У име Владе Републике Српске и своје, свим припадницима ВРС, Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, упућујем најискреније честитке поводом обиљежавања Дана ВРС“, наводи се у честитки.

Цвијановићева је истакла да је ВРС један од симбола идентитета српског народа у БиХ, а трајна обавеза свих је да памте српске борце који су у одбрамбено-отаџбинском рату одбранили Републику Српску и сачували свој народ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

„Увјерена сам да ће Трећи пјешадијски (Република Српска) пук, са поносом и поштовањем и у будућности наставити да баштини њену традицију, част, понос и достојанство“, наводи се у честитки.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар