Влада РС Одабрано

Ђокић: Матвијенко је пренијела поруке предсједника Путина Републици Српској

НАЈАВИО ДА ЋЕ БАЊАЛУКА УСКОРО ИМАТИ ЛЕТОВЕ НЕ САМО ЗА БЕЛГИЈУ И ЊЕМАЧКУ
  • Коментаришући то што у Сарајеву не гледају благонаклоно на посјету Бањалуци, Петар ЂОКИЋ рекао да је љубав Српске усмјерена према Русији и руском народу и да она неће престати, ма шта у Сарајеву о томе мислили и причали

МИНИСТАР индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић рекао је да је за Републику Српску веома значајна посјета руске делегације Бањалуци, предвођене предсједником Савјета Федерације Валентином Матвијенко, која је донијела поруке мира, позиве на сарадњу, развој и унапређење укупних односа Српске и Руске Федерације, односно Русије и БиХ.

„Матвијенко нас је охрабрила, пренијела поруке предсједника Руске Федерације Владимира Путина Републици Српској, донијела важну поруку да Русија и даље одлучно стоји иза Дејтонског мировног споразума, да га подржава у цијелости и да очекује да то поштују и сви други“, рекао је Ђокић вечерас новинарима у Градишци.

Он је нагласио да се наставља интензивна сарадња са Руском Федерацијом, која се, како је истакао, врло принципијелно поставила према свим важним питањима у БиХ.

Према његовим ријечима, идућег мјесеца ће услиједити врло интензивне нове активности.

„Већ је најављено потписивање уговора у вези са ремонтом у термоелектранама, а наставићемо и са активностима у вези са ремонтом хеликоптера који ће вршити предузеће `Орао` из Бијељине. Тако ћемо `Орлу` дати нови импулс и димензију развоја, а то је да ће сервисирати и хеликоптерске моторе. Циљ је да ово буде центар за сервисирање хеликоптера у будућности“, нагласио је Ђокић.

Коментаришући то што у Сарајеву не гледају благонаклоно на посјету Бањалуци, Ђокић је рекао да је љубав Српске усмјерена према Русији и руском народу и да она неће престати, ма шта у Сарајеву о томе мислили и причали.

„Још једном се показало пријатељство руског народа према Републици Српској и српском народу, као и поштивање свих других народа који живе и у Српској и у БиХ“, истакао је Ђокић.

Говорећи о авио-повезивању Бањалуке, Њемачке и Белгије, Ђокић је навео да је то веома значајно јер ће отворити нову развојну шансу, не само Бањалуци, него цијелом овом региону.

„Очекујемо да ће то бити реализовано на јесен и увјерен сам да ће допринијети привредном развоју Републике Српске. Развој авио-саобраћаја је врло значајан за сваку земљу и то је врло важна компонента развоја. Увјерен сам ћемо имати мноштво нових летова и дестинација и тако интензивирати привредне активности“, рекао је Ђокић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар