Влада РС

Додик: Дервента напредује – постала је синоним за успјех

ЗАЈЕДНО СА ПРЕМИЈЕРОМ ВИШКОВИЋЕМ ПРИСУСТВОВАО ДАВАЊУ ДЕРВЕНТИ СТАТУСА ГРАДА
  • Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: Дервента постаје важна стратешка тачка Републике Српске
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: Дервенти има највећу концентрацију страног капитала и највећи број запослених
  • Први званичник Дервенте Милорад СИМИЋ: „Данас улазимо у историју јер је Дервенти враћен статус који је имала прије стотину година

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је проглашење Дервенте градом доказ напретка, развоја и визије.

“Драго ми је што сам могао свих ових година да свједочим напретку Дервенте. Данас је Дервента синоним за успјех”, рекао је Додик на свечаности поводом проглашења Дервенте градом.

Додик је истакао да Дервента постаје важна стратешка тачка Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство што је био дио ове одлуке, истичући да су Дервенћани својим радом и залагањем то заслужили.

Он је истакао да је у Дервенти највећа концентрација страног капитала и највећи број запослених.

Милорад Симић, први човјек најмлађег града у Републици Српској, рекао је да данашњи дан улази у историју јер је Дервенти враћен статус који је имала прије стотину година.

Симић је подсјетио на развојни пут општине, истичући да Дервента има најмању стопу незапослености у БиХ.

“Одлука о проглашењу Дервенте градом је вјетар у леђа, политичка подршку коју су нам дали званичници Српске. Ми ово нисмо добили, већ су нас и наше залагање препознали. Ово је основ да идемо бољим и храбријим корацима у развој града”, рекао је Симић, честитајући грађанима Дервенте.

Посланик у НСРС Игор Жунић рекао је да Дервента добија нову развојну шансу коју су она и њени грађани заслужили својим радом.

У Дервенти је данас одржан састанак премијера Српске Радована Вишковића и српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика са Милорадом Симићем.

Подсјећамо, Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Закон о граду Дервента којим се уређује подручје, надлежности, органи и финансирање града.

Општина Дервента је у складу са законом прописаним условима раније поднијела Влади Републике Српске захтјев за додјељивање статуса града, а усвојене су измјене и допуне Закона о територијалној организацији Републике Српске.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар