Влада РС

Додик и Цвијановић траже затварање граница БиХ пред мигрантима

ЧУБРИЛОВИЋ: УБЈЕЂУЈУ НАС ДА ЈЕ СВЕ ПОД КОНТРОЛОМ, А ОНДА НИШТА НЕ ФУНКЦИОНИШЕ
  • Милорад ДОДИК: „Учинићемо све да заштитимо досадашњи начин живота. Не желимо промјене структуре становништва и предузећемо све мјере како би заштитили имовину и људе“
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: МУП ће појачати присуство у рубним општинама… Не смијемо да будемо наивни. Можемо имати огромне проблеме јер се људима који долазе не може утврдити идентитет, а немамо ни њихову здравствену историју“

ЖЕЉКА Цвијановић, премијер РС, након посебне сједнице Владе РС посвећене мигрантима, рекла је да нема услова за збрињавање миграната на територији РС нити ће Влада РС прихватити иједну одлуку Савјет министара које се односе на збрињавање миграната у РС.

Додала је да постоје информације да према БиХ долази између 50 и 120 хиљада миграната

МУП ће појачати присуство у рубним општинама, а од Граничне полиције биће затражена јача контрола границе, а када је то у питању – једна од мјера може бити и затварање граница за мигранте.

„Не смијемо да будемо наивни. Можемо имати огромне проблеме јер се људима који долазе не може утврдити идентитет, а немамо ни њихову здравствену историју“, рекла је Цвијановићева.

Недељко Чубриловић, предсједник НСРС, рекао је да нису добре информације поготово оне контрадикторне које у једном тренутку говоре да је све под контролом, а онда видимо да ништа не функционише.

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, рекао је да подржава закључке Владе РС и да они који су изазвали ову кризу треба да сносе одговорност, а то је западна алијанса.

„Учинићемо све да заштитимо досадашњи начин живота. Не желимо промјене структуре становништва и предузећемо све мјере како би заштитили имовину и људе“, рекао је Додик подсјећајући да су границе раније затвориле Мађарска, Хрватска и позивајући ниво БиХ да затвори и границе БиХ

Додао је да је данас било веома добро слушати јединство владе по овом питању, да су ово озбиљни закључци и да ће се озбиљно позабавити овим питањима.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cvijanovic-U-RS-nema-prostora-za-zbrinjavanje-migranata/478191

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар