Влада РС Главно

Додик творцу Спутњика В: Грађани Српске су се масовно опредијелили за руску вакцину

РАЗГОВОРУ У ВЛАДИ РС ПРИСУСТВОВАЛИ И ШЕРАНИЋ, ЂАЈИЋ И ГАЈАНИН – ГЛАВНА ТЕМА БИО `ДЕЛТА-СОЈ`
  • Александар ГИНЦБУРГ са делегацијом Научно-истраживачког центра Гамалеј посјетио и бањалучки Медицински факултет на позив декана ове високошколске установе Ранка Шкрбића

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас у Бањалуци директора Института Гамалеј из Москве и творца вакцине Спутњик В – професора Александра Гинцбурга.

Додик је након састанка подсјетио да су се грађани Република Српска масовно опредијелили за руску вакцину Спутњик, те да је Српска имала успјешну сарадњу са компанијама и властима у Русији како би обезбиједила довољне количине вакцине.

„Највећи број грађана опредијелио се за руску вакцину“, рекао је Додик.

Он је изразио задовољство приликом да угости професора Гинцбурга.

Гост из Москве је навео да је на овом састанаку, као и са професорима Универзитета у Бањалуци, разговарано о могућностима пружања помоћи у сузбијању ширења делта соја вируса корона.

То смо објаснили и господину Додику. Ми смо разговарали и о заједничком раду на праћењу ситуације и развоју делта соја. Имамо подршку господина Додика, надамо се да ћемо даље радити заједно да спасимо и превентивно утичемо на народ Републике Српске и Русије“, истакао је Гинцбург.

Састанку, који је одржан у згради Владе Републике Српске, присуствовали су и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

Претходно је Гинцбург са делегацијом Научно-истраживачког центра Гамалеј посјетио бањалучки Медицински факултет на позив декана ове високошколске установе Ранка Шкрбића.

      

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар