Влада РС

Каран: Америчке санкције против Српске су сила која руши међународно право

„КРИСТИЈАН ШМИТ И САНКЦИЈЕ САД ПОСТАЈУ БЕЗБЈЕДНОСНИ ПРОБЛЕМ ЗА СРПСКУ“
  • Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Америчке санкције значе: казнићемо све оне који не дозвољавају унитарну БиХ. Казнићемо оне које чувају Дејтонски споразум, казнићемо све оне који не дозвољавају да ово буде земља само једног народа. И казнићмо све оне који желе да су чује њихов глас у заједничким инстистуцијама БиХ

КРИСТИЈАН Шмит и америчке санкције улазе у безбједносу сферу и постају безбједносни проблем за Републику Српску, рекао је министар унутрашњих послова Синиша Каран.

Истакао је да америчке санкције представљају силу која руши међународно право.

– Овдје се ради о атаку силе и не само код санкција, него и код примјене Дејтонског споразума – навео је Каран.

Каже да је највећа санкција Српској Кристијан Шмит.

– Он нам затвара све. Затвара грађанима права да у посредничкој демократији одлучују. Замислите да ми грађане на изборима питамо да ли Шмит треба да одлучује о нама. То је невјероватан апсурд – јасан је Каран.

Појаснио је шта заправо значе санкције.

– То значи, казнићемо све оне који не дозвољавају унитарну БиХ. Казнићемо оне које чувају Дејтонски споразум, казнићемо све оне који не дозвољавају да ово буде земља само једног народа. И казнићмо све оне који желе да су чује њихов глас у заједничким инстистуцијама БиХ – навео је Каран.

Нагласио је да су санкције удар на Српску и институције.

– Удара се на министре, предсједника Републике, предсједника Владе, предсједника НСРС и српског члана Предсједништва БиХ. Неко је чак рекао када ударате на институције то може бити и тероризам – каже Каран.

Подсјетио је да кривично дјело тероризам има у себи двије компоненте – иделошку и политичку и удар на институције да нешто ураде или не ураде.

– Ово је може бити једна врста нетипичног, али могућег и терористичког акта за Републику Српску – закључио је Каран.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар