Влада РС

Каран: Биће размотрена потреба поновног увођења школских полицајца

„ПОДИГЛИ СМО СТЕПЕН АКТИВНОСТИ МУП – ЈАВНОСТ СРПСКЕ НЕ ТРЕБА ДА БУДЕ ЗАБРИНУТА“
  • Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Прошле године је око 300 припадника МУП едуковало 20.000 ученика основних и средњих школа и око 700 наставника и родитеља

ЈАВНОСТ у Српској не треба да буде забринута, јер је подигнут степен активности МУП-а посебно у области високотехнолошког криминалитета, малољетничке делинквенције и наркоманије, рекао је министар МУП-а Републике Српске Синиша Каран.

– МУП Српске, након трагичних дешавања у Србији, појачаће оне мјере које је и до сада обављао у сарадњи са другим секторима јер је ријеч о мултисекторском приступу, нарочито када су дјеца у питању – нагласио је Каран.

Он је додао да ће се, прије свега, размислити о поновом увођењу школских полицајца, који су се показали као јако добри.

– МУП са великим бројем других сектора, ресорних министарстава, социјалним установама, школама, наставницима, локалним заједницама већ дужи низ година има сталне пројекте који се односе на едукацију наставника, родитеља и ђака када је ријеч, прије свега, о вршњачком насиљу, специфичном сегменту малољетничке делинквенције, опасностима које са собом носе дрога и оружје – рекао је Каран.

Каран је додао да је прошле године око 300 припадника МУП-а је у том смислу едуковало 20.000 ученика основних и средњих школа, око 700 наставног особља и родитеља.

Каран је потврдио да се у Републици Српској спроводи контрола оружја страљачких клубова, која се, како је рекао, врши редовно, а сада ће бити појачана.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар