Влада РС

Каран: Као министар унутрашњих послова упозоравам – Шмит је и безбједносни проблем

„ОН ЈЕ НИКО И НИШТА, А НЕ - ЧУВАР ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА“
  • Синиша КАРАН: Кристијан Шмит је синоним протектората. Он је синоним свега што није уставност и законитост. Он је синоним неправа. Он је катастрофа и он се јавља да штити Уставни суд

Извор: РТРС

КРИСТИЈАН Шмит је синоним протектората и безбједносни проблем у БиХ, рекао је министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран, реагујући на изјаву Шмита да се смјеном међународних судија Уставног суда БиХ крши Устав и принцип независности јурисдикције и да је он чувар Дејтонског споразума.

Каран је истакао да Шмит није никакав чувар Дејтонског споразума.

– Шмит је нико и ништа. Понављам то од првог дана. Он је заиста нико и ништа и тај нико и ништа држи нама лекције и 30 година се ми бавимо тим несрећним Уставним судом БиХ, који је синоним несуверене земље. Он је синоним протектората. Он је синоним свега што није уставност и законитост. Он је синоним неправа. Он је катастрофа и он се јавља да штити Уставни суд – изјавио је Каран.

Истакао је да Шмит уноси немир у БиХ.

– Ми смо њему дали сјајну ријеч, он је лакрдија у БиХ. И као министар унутрашњих послова кажем да је Кристијан Шмит безбједносни проблем у БиХ и боље би му било да ћути – закључио је Каран.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар