Влада РС Главно

Каран: МУП је успјешан и у својој основној фунцкији – чувању уставног поретка Српске

ЗА ПОСЛЕДЊИХ НЕКОЛИКО ГОДИНА У МУП РС УЛОЖЕНО БЕЗБМАЛО 180 МИЛИОНА МАРАКА
  • Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Улагали смо у опремање наших посебних јединица, наше хеликоптерске јединице, набавку хеликоптера и посебних возила Вихора и Деспота. Урадили смо Центар за обуку, велики тренинг центар који је омогућио да формирамо Средњу школу унутрашњих послова. Посебан сегмент је балистичка опрема за наше жандармеријске снаге

Извор: РТРС

УOЧИ Дана полиције Републике Српске, министар унутрашњих послова Синиша Каран, стање у Српској, са аспекта безбједности, оцијенио је задовољавајућим и повољним, што је благодат у овим тешким изазовним временима у цијелом свијету.

То, наглашава, потврђују статистички подаци према којима полиција успјешно одговара свим безбједносним изазовима али и повјерење грађана у своју полицију.

– Успјешни смо, у основној уставној функцији, а то је чување уставног поретка Српске – наводи Каран.

Како Каран наводи, у Министарству унутрашњих послова резултати иду паралелно са степеном улагања у МУП.

– Ми смо велики орган, морамо да пратимо. Криминалитет не смије ићи испред нас, ми морамо барем под руку с њим са аспекта опремљености или корак брже. Један од тих сегмената је посебно високо-технолошки криминалитет. Морамо створити и друге претпоставке – наводи Каран.

Додаје да је посљедњих неколико година готово 180 милиона марака уложено у МУП.

– Опремање наших посебних јединица, наше хеликоптерске јединице, набавка хеликоптера, посебних возила Вихора и Деспота. Урадили смо Центар за обуку, велики тренинг центар који је омогућио да формирамо Средњу школу унутрашњих послова, улажемо у објекте, градимо полицијске управе, занављамо велики број полицијских станица. Посебан сегмент су опрема и оружје за све редовне снаге, посебно балистичка опрема за наше жандармеријске снаге – додаје Каран.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар