Влада РС

Каран: МУП је због пријетњи подигао на највећи ниво обезбјеђивање предсједника Додика

„ПРЕДСЈЕДНИКА РС ШТИТИМО У ПУНОМ УСТАВНОМ И ЗАКОНСКОМ КАПАЦИТЕТУ“
  • Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН поводом отворених пријетњи Милораду Додику из Федерације БиХ и суђења у Сарајеву: „Напад преко тог процеса је врхунац напада на цијелу Републику и њене уставне институције, стубове, а кључни стуб је управо предсједник Српске“

MИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске је гарант безбједности предсједника Српске Милорада Додика којег штити у пуном уставном и законском капацитету, изјавио је данас министар унутрашњих послова Синиша Каран.

Истакао је да напади на уставни поредак Републике Српске трају већ 30 година, те да је већ РС дуже изложена притисцима који се манифестују на различите начине, укључујући и политички процес против предсједника Републике.

„Напад преко тог процеса је врхунац напада на цијелу Републику и њене уставне институције, стубове, а кључни стуб је управо предсједник Српске“, рекао је Каран, коментаришући изјаву Додика да има отворене пријетње у Федерацији БиХ.

Каран је додао да је МУП, управо због пријетњи којих је било и раније, подигао на највећи ниво безбједност предсједника Републике.

Према његовим ријечима, постоје посебне управе које се баве тим питањем са оперативног и физичког аспекта у мјесту његовог боравка и кретања.

– Прошле године смо имали најмање шест-седам озбиљних пријетњи угрожавања безбједности предсједника Републике и оне су све елиминисане – поручио је Каран.

Каран је појаснио да се стање безбједности предсједника Републике свакодневно процјењује и нагласио да се у овом тренутку може рећи да озбиљене пријетње управо иду из тог правца, из ФБиХ.

Каран је рекао да МУП Српске најозбиљније схвата било какву пријетњу упућену предсједнику Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар