Влада РС

Каран: МУП Српске у оперативном и физичком смислу гарантује безбједност предсједника Додика

„СВАКОДНЕВНО ПРОЦЈЕЊУЈЕМО СИТУАЦИЈУ ЈЕР ЈЕ ТО НАЈУГРОЖЕНИЈА ЛИЧНОСТ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ“
  • Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Кад говоримо пријетњама, мислим на наша оперативна сазнања и размјену информација са другим полицијским агенцијама, али и све оне пријетње предсједнику Републике на друштвеним мрежама, путем електронске поште и другог

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да Министарство унутрашњих послова Српске у оперативном и физичком смислу у континуитету, дакле дужи временски период, предузима низ мјера и радњи на заштити предсједника Републике Српске Милорада Додика, чиме гарантује његову безбједност.

– Под тим мислим на аспект његовог кретања, боравка, активности и друго. Наше службе проактивно дјелују, свакодневно процјењујући могућа угрожавања, с обзиром на то да је то, ипак, најугроженија личност у Републици Српској – истакао је Каран.

Према његовим ријечима, заштита и безбједност личности које се посебно штите у Републици Српској, а посебно предсједника Републике Српске, нешто је чему МУП приступа са највишим могућим степеном озбиљности и професионалности.

Каран је истакао да је заштита личности предсједника Републике специфична са аспекта функције коју он обавља и самим тим спада међу оне који запримају и највише пријетњи, те у складу са тим се на дневном нивоу предузимају све мјере у смислу процјене његове угрожености и заштите.

– Кад говоримо пријетњама, мислим на наша оперативна сазнања и размјену информација са другим полицијским агенцијама, али и све оне пријетње предсједнику Републике на друштвеним мрежама, путем електронске поште и другог – нагласио је министар унутрашњих послова Републике Српске.

Он је рекао да се свакој информацији приступа једнако озбиљно.

– Свједоци сте да таквих пријетњи има стално, али оно што је битно да свакој информацији и сазнању приступамо са једнаком озбиљношћу, а све са циљом расвјетљивања тих кривичних дјела – истакао је Каран за Срну.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар