Влада РС Главно

Каран: Подинуто на виши ниво обезбјеђивање јавних скупова и других догађаја у Српској

МИНИСТАР ОЦИЈЕНИО ДА ЈЕ СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ - СТАБИЛНО
  • Синиша КАРАН: МУП Српске у континуитету ради на превенцији – прикупљању и размјени оперативних информација са полицијским агенцијама у БиХ, региону и шире – како би се спријечили немили догађаји попут посљедњег у Русији

СТАЊЕ безбједности на подручју Републике Српске је стабилно, а Министарство унутрашњих послова Српске је подигло степен безбједности на обезбјеђењу и одржавању јавних скупова и других догађаја у Српској, у свјетлу терористичког напада у Москви, изјавио је министар унутрашњих послова Синиша Каран.

Каран је навео да полицијски службеници Министарства унутрашњих послова у континуитету раде на превенцији у смислу прикупљања и размјене оперативних информација са полицијским агенцијама у БиХ, региону и шире како би се спријечили овакви немили догађаји.

– Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузеће све потребне мјере и радње како не би дошло до угрожавања безбједности – поручио је министар Каран.

Више од 140 људи погинуло је синоћ у терористичком нападу у концертној сали „Крокус сити хол“ у граду Красногорску недалеко од Москве, након чега је избио велики пожар.

Једанаест особа је приведено, укључујући четворо директно одговорних

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар