Влада РС

Каран: Шмит највећа пријетња безбједности у БиХ – ни он ни ОХР немају право да доносе законе

„БиХ НЕ МОЖЕ У ЕУ БЕЗ СРПСКЕ, А УСТАВНИ СУД БиХ НЕ МОЖЕ ФУНКЦИОНИСАТИ БЕЗ СРПСКИХ СУДИЈА“
  • Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: . Од Шмита има само неко гори, а то је Уставни суд БиХ. У Уставу нема високог представника и високи представник не може доносити законе. Да су само то рекли, сачували би БиХ. То су два рушиоца БиХ

Извор: РТРС

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да је Кристијан Шмит највећа пријетња безбједности у БиХ и да ни он ни ОХР немају право да доносе законе и да ће такво дјеловање удаљити БиХ од ЕУ, али и од појма суверене земље.

Каран је истакао да законе на нивоу БиХ може доносити Парламентарна скупштина уз консензус Републике Српске и Федерације БиХ.

– БиХ не може ни у ЕУ без Републике Српске. Онда имате високог представника који свих ових година, или Шмита који је нико и ништа, руши дејтонску структуру – рекао је Каран.

Он је истакао да највећу одговорност за стање у БиХ, осим Шмита, сноси и Уставни суд БиХ који не може функционисати без српских судија.

– Првог дана када су изашли из тога, они су постали неуставни и постали рушиоци ове земље. Од Шмита има само неко гори, а то је Уставни суд БиХ. У Уставу нема високог представника и високи представник не може доносити законе. Да су само то рекли, сачували би БиХ. То су два рушиоца БиХ – рекао је Каран.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар