Влада РС

Лукач: Анкетни одбор је злоупотријебио повјерење Народне скупштине

СДС ОСУДИО МИНИСТРОВО ОДБИЈАЊЕ ДА ОДГОВАРА НА РАДОВАНОВИЋЕВА ПИТАЊА
  • Навео да је Анкетни одбор ангажовао Борислава Радовановића, блогера против кога је подигнута и од суда потврђена оптужница „за кривично дјело“ којем ни у ком случају није требало да буде дозвољен приступ у простор Народне скупштине због кривичног дјела и његовог „психичког статуса који је већ познат“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач тврди да је Анкетни одбор, на челу да Бориславом Бореновићем и подршком СДС-а, злоупотријебио повјерење Народне скупштине да спроведе истрагу у вези са смрћу покојног Давида Драгичевића, те позвао парламент Српске да заштити своје органе и просторије.

Лукач је у отвореном писму навео да су они у Анкетни одбор ангажовали Борислава Радовановића, блогера против кога је подигнута и од суда потврђена оптужница „за кривично дјело из члана 169. став 2. у вези са ставом 1″.

„Истом лицу не би ни у ком случају требало да буде дозвољен приступ у простор Народне скупштине због наведеног кривичног дјела, те његовог психичког статуса који је већ познат“, навео је Лукач у отвореном писму поводом саопштења СДС-а, које је издато након што је Лукач одбио да одговара на питања Радовановића током саслушања пред Анкетним одбором.

Лукач је истакао да је Бореновић, упркос томе што је био упознат са чињеницама, „изманипулисао Анкетни одбор и укључио Радовановића у рад, те на тај начин таквом лицу омогућио да испитује руководиоце МУП-а и тужилаштва што није никад забиљежено да је уопште могуће да се нешто такво догоди у пракси“.

„Иако је СДС упознат са статусом таквог лица и даље оправдавају незаконито понашање и злоупотребу органа и просторија Народне скупштине, те настављају да критикују мене, како ја не могу бирати коме ћу одговарати на питања“, навео је Лукач.

Лукач је позвао Народну скупштину да заштити своје органе и просторије од упада лица која се процесуирају због кривичног дјела за која се гони по службеној дужности, као и неодговорних појединаца који злоупотребљавају овлаштења која им је повјерила Народна скупштина.

СДС је у петак најоштрије осудио понашање министара Лукача, те поручио да је требало да раније саопшти ако је имао примједбе на састав Анкетног одбора.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар