Влада РС

Лукач: Депортовани из Њемачке због повезаности са тероризмом морају бити под контролом

„ЗА СВУ ТРОЈИЦУ СЕ МОРА ЗНАТИ КУДА СЕ КРЕЋУ И СА КИМЕ КОНТАКТИРАЈУ И ДРУЖЕ СЕ“
  • „Нисмо добили званичну информацију да су дошли у БиХ, да су саслушани и, што је најбитније, да су пуштени на слободу. МУП Српске, као и све друге агенције које се баве безбједношћу у БиХ, такве информације морају имати брзо“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач упозорио је да тројица држављана БиХ, који су депортовани из Њемачке због повезаности с тероризмом, могу бити потенцијална опасност за безбједност у БиХ и да морају бити под контролом ако се појаве на територији Српске.

Лукач је навео да се на њих мора обратити пажња и да се мора знати куда се крећу, са ким се друже и какве контакте имају.

„Они су свакако предмет наше пажње и у будућем периоду. Ако се појаве на територији Републике Српске, морају бити апсолутно под контролом. Они могу да буду потенцијална опасност за безбједност у БиХ. Између осталог, због тога су и депортовани из друге земље“, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Он је додао да су прво из медија добијене информације о томе да су они пребачени из Њемачке и да су пуштени на слободу.

„Нисмо добили званичну информацију да су дошли у БиХ, да су саслушани и, што је најбитније, да су пуштени на слободу. МУП Српске, као и све друге агенције које се баве безбједношћу у БиХ, такве информације морају имати брзо“, истакао је Лукач.

„Полицијада“ окупила 736 полицајаца који ће се надметати у осам спортова

  • Полицајци РС ће се у наредна два дана такмичити у осам дисциплина – крос, џудо, стрељаштво, баскет, мали фудбал, одбојка, шах и пливање

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач отворио је данас у Бањалуци спортске игре радника Министарства унутрашњих послова (МУП), које се организују у оквиру обиљежавања Дана Полиције Републике Српске.

Лукач је рекао новинарима, након отварања игара, да је овогодишња „Полицијада“ најбројнија и да је учешће узело 736 полицајаца, који ће надметати у осам дисциплина.

„Сви учесници имају велики мотив да побиједе и надам се да ће ово бити, не само најмасовнија, већ и по резултатима, најбоља Полицијада“, навео је Лукач.

Предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Српске Аница Јондић рекла је да је на „Полицијади 2019″ велики број младих, што произлази из чињенице да је у МУП-у из године у годину доста младих колегиница и колега – кадета.

„Као што се подмлађује МУП, тако се помлађује и ‘Полицијада’, која је одраз стања у МУП-у. Наше спортске игре су битне, јер је ово прилика да се сви наши припадници окупе на једном мјесту и уз такмичење показују дух заједништва припадника МУП-а који раде одговорне послове сваки дан“, додала је Јондићева.

Према њеним ријечима, ово је сјајна прилика за дружење, али и да се на пар дана полицајци одмакну од својих свакодневних задатака који носе велику одговорност, али и ризике.

Џудо репрезентативац Србије Немања Мајдов рекао је да му је драго што је узео учешће у овим играма, додајући да међу такмичарима има и правих спортиста.

Он каже да му је част да се такмичи на овој манифестацији.

Полицајци ће се у наредна два дана такмичити у осам дисциплина – крос, џудо, стрељаштво, баскет, мали фудбал, одбојка, шах и пливање.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар