Влада РС Главно

Лукач: Министарство унутрашњих послова РС данас постиже боље резултате него икад

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ 300 КАДЕТА У ПОЛИЦИЈСКУ АКАДЕМИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Поводом Дана Полиције Републике Српске (4. априла) на Тргу Крајине у Бањалуци организован Техничко-тактички збор на којем су грађани могли погледати опрему и возила коју полицијски службеници користе у свом раду. Припадници јединица за подршку Бањалука и Приједор извели су показну вјежбу

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је да је Министарство унутрашњих послова данас организовано на најбољи могући начин, због чега може постизати и најбоље резултате у борби против разних врста организованог криминалитета, злоупотреба дрога и корупције.

„Према статистичким показатељима, прошла година билаје  једна од најбољих када је ријеч о раду Полиције Српске. Кроз разне сегменте успјели смо унаприједити рад полиције, а настављамо и даље са подмлађивањем полиције“, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци након показне вјежбе поводом 4. априла – Дана Полиције Републике Српске.

Напомињући да је расписан конкурс за пријем око 300 нових кадета на Полицијску академију, Лукач је истакао да је посљедњих година, са генерацијом 325 младих полицајаца која завршава, у систем МУП-а ушло близу 800 младих полицајаца.

„То се може видјети и на улицама широм Српске, што даје нови потенцијал и снагу МУП-у, као и добре резултате“, рекао је Лукач.

Лукач је подсјетио да се 4. априла обиљежава Дан Полиције од 1992. године, као почетак формирања Министарства унутрашњих послова које је до данас претрпјело у организационом смислу многе промјене.

Он је појаснио да је МУП данас организовао Техничко-тактички збор на којем је показан дио наоружања које користе припадници МУП-а, а припадници јединица за подршку Бањалука и Приједор показали су одређену увјежбаност приликом извршења полицијских задатака.

„Ово су све активности поводом обиљежавања Дана Полиције – 4. априла. Централна манифестација биће одржана у Центру за обуку у Залужанима“, нагласио је Лукач.

Поводом Дана Полиције Републике Српске данас је на Тргу Крајине у Бањалуци организован Техничко-тактички збор на којем су грађани могли погледати опрему и возила коју полицијски службеници користе у свом раду.

У оквиру програма Техничко-тактичког збора, припадници јединица за подршку Бањалука и Приједор извели су показну вјежбу, а Полицијски оркестар је изводио музику на потезу од Културног центра бански двор до  Трга Крајине.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар