Влада РС

Лукач: МУП Српске је огромна снага која може да се носи са свим задацима и изазовима

ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТОЈАЊА МУП РС ОБИЉЕЖЕНЕ У ЦЕНТРУ ЗА ОБУКУ У ЗАЛУЖАНИМА
  • Милорад ДОДИК: Полиција Републике Српске показује посебну способност у свом раду, као најбоља безбједносна агенција на подручју БиХ
  • Предсједник РС Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Наша је обавеза да јачамо безбједоносне капацитете. Поносни смо што имамо овакву полицију Српске и што смо успјели кроз вријеме да улажемо у њене капацитете

ЦЕНТРАЛНА свечаност обиљежавања 4. априла – Дана полиције и 30 година постојања Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, одржана је у Центру за обуку МУП у Залужанима код Бањалуке, уз присуство највиших званичника Српске.

МУП РС је организована снага, која је кроз три деценије прошла многе изазове, рекао је Драган Лукач министар унутрашњих послова Републике Српске.

„МУП Републике Српске је огромна снага која може да се носи са свим задацима и свим изазовима“, рекао је Лукач данас новинарима у Центру за обуку полиције у Залужанима код Бањалуке, гдје је присуствовао обиљежавању 4. априла – Дана полиције и 30 година рада републичког Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Он је навео да је Полиција Српске спремна, обучена и опремљена за све могуће изазове, а све с циљем заштите безбједности грађана Српске и њихове имовине.

Лукач је рекао да МУП Српске с тим циљем наставља да школује, опрема и обучава полицију Српске.

Наш задатак је да одржавамо мир у овој земљи, безбједност на свим нивоима, да гарантујемо безбједност нашим грађанима и свима који као туристи или гости дођу у Републику Српску. Полиција Српске ће наставити на том курсу с циљем очувања мира и безбједности у Српској и БиХ“, поручио је Лукач.

Навео је да су се у Влади Републике Српске водили одређени разговори о потреби измјена одређених законских рјешења с циљем повећања безбједности полиције Српске.

Формираћемо у наредном периоду стручне тимове од стручних и научних радника који се баве овом тематиком и људи из региона који имају искуства у овој области, да би добили што боља законска рјешења“, рекао је Лукач.

Он каже да ће Влада ова законска рјешења на крају упутити на усвајање у Народну скупштину Српске, те да ће о свим измјенама јавност бити обавијештена.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је рекао да подржава напоре институција Републике Српске да се ојача улога Полиције Српске као озбиљног друштвеног фактора безбједности за све у Српској, те додао да убудуће његова подршка по том питању неће изостати.

Он је навео да је безбједност недјељива за све људе, без обзира на нацију и вјеру, као и у односу на све државе у региону.

Драго ми је што је полиција Српске интегрисана у многе акције регионалног карактера против организованог криминала на овом простору. Полиција Републике Српске показује посебну способност у свом раду, као најбоља безбједносна агенција на подручју БиХ“, истакао је Додик.

Он је рекао да је потпуно задовољан статусом, изгледом, оперативним и свим другим капацитетима које данас има Полиција Републике Српске.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да РС мора имати аку Полицију.

– Наша је обавеза да јачамо безбједоносне капацитете. Поносни смо што имамо овакву полицију Српске и што смо успјели кроз вријеме да улажемо у њене капацитете – навела је Цвијановићева.

Премијер РС Радован Вишковић рекао је да је Полиција опстала упркос многим притисцима и данас.

Минутом ћутања одата је помоћ страдалим припадници МУП-а.

Свечаност је почела предајом рапорта предсједнику Републике Српске Жељке Цвијановић.

На свечаности у Залужанима су били и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Такође и министри унутрашњих послова и одбране Србије Александар Вулин и Небојша Стефановић.

https://www.glassrpske.com/cir/novosti/vijesti_dana/policija-garant-cuvanja-bezbjednosti-gradjana-i-opstanka-srpske/405361

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар