Влада РС Главно

Лукач: Надам да ће нова вјештачења помоћи да се дође до пуне истине о страдању Давида Драгичевића

„ГОДИНУ ДАНА СЕ ПРИЧАЈУ ЛАЖИ И ИЗНОСЕ КОНСТРУКЦИЈЕ КОЈЕ НЕМАЈУ ВЕЗЕ СА ИСТИНОМ“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изразио је наду да ће резултати вјештачења за која се очекује да стигну у бањалучко Окружно јавно тужилаштво помоћи да се дође до нових сазнања с циљем рјешавања случаја страдања Давида Драгичевића и утврђивања потпуне истине с обзиром на то да се годину дана причају многе лажи и износе конструкције које немају везе са истином.

Лукач је изјавио новинарима у Бањалуци да је утврђивање потпуне истине заједнички интерес и јавности и Министарства унутрашњих послова /МУП/ јер су многи људи из овог министарства прозвани без икаквих аргумената и оптужени за нешто што нису урадили, нити су могли да ураде.

„МУП је радио све у складу са законом, а тужилаштво је надлежно да провјери раднике МУП-а и да их процесуира ако су радили нешто противзаконито. Сви даљи поступци у вези са овим случајем су у надлежности тужилаштва, а МУП и даље стоји на располагању да уради све што се од нас буде тражило. Тужилаштво има на располагању све и може да дође до свих сазнања ако је неко од радника МУП-а прекршио закон и да их процесуира“, нагласио је Лукач.

Он је истакао да је конференција за новинаре послије проналаска тијела Давида Драгичевића била организована како би била саопштена сазнања која су до тог тренутка била позната на основу података које је МУП имао на располагању.

„Можемо да разговарамо о томе зашто је од те конференције за новинаре направљено нешто сасвим другачије, али што се тиче детаља који су изнесени на тој конференцији не знам да је до сада нешто оборено и да је доказано да нешто није било тако. Можда ће у будућности бити ако тужилаштво дође до одређених сазнања и података да је нешто погрешно презентовано“, рекао је Лукач.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар