Влада РС

Лукач: Надам се да грађани на наредним изборима неће гласати за оне који призивају рат

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РС: У ПРЕТХОДНОМ РАТУ У БиХ СВИ СУ БИЛИ ГУБИТНИЦИ
  • У наредном периоду нећемо сигурно радити ништа на силу и у смислу да било шта узнемири грађане јер на овом простору никоме нису потребни сукоби и ратови. Нико ничију дјецу од политичара не може и нема право да пошаље у рат”
  • Прослава 30 година Српске биће обиљежена традиционалним дефилеом у Бањалуци у коме ће учествовати бројни наши припадници и механизација, па чак и хеликоптери и Коњица”

MИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да Српска у смислу законског спровођења враћања својих надлежности нипошто не позива на било какву примјену силе или ратну опцију као што то ради политичко Сарајево.

Лукач је рекао да Републици Српској не падају на памет такве опције као што их најављују поједини острашћени представници политичког Сарајева.

“Овдје се ради о спровођењу политика које је донио парламент Републике Српске и којима покушавамо да вратимо одређене надлежности Српске које је смо имали у складу са Дејтонским споразумом”, рекао је Лукач за Радио Републике Српске.

Он је оцијенио да су сви ранији притисци и интервенције високих представника били на штету Српске, што је кулминирало и посљедњим одлукама Уставног суда БиХ о имовини да би се Република развластила.

“У наредном периоду нећемо сигурно радити ништа на силу и у смислу да било шта узнемири грађане јер на овом простору никоме нису потребни сукоби и ратови. Нико ничију дјецу од политичара не може и нема право да пошаље у рат”.

Он је навео да нико из посљедњег рата у БиХ није изашао као побједник, већ су сви на том плану губитници.

“О рату нико не треба да помисли, јер то ништа и никада неће ријешити. Надам се да грађани на изборима неће подржати оне који позивају на рат, већ оне који могу да донесу нешто боље у будућности”, поручио је Лукач.

Он је истакао да ће Дан Републике – 9. јануар бити обиљежен мирно, свечано и достојанствено.

“Прослава 30 година Српске биће обиљежена традиционалним дефилеом у Бањалуци у коме ће учествовати бројни наши припадници и механизација, па чак и хеликоптери и Коњица”, рекао је Лукач.

Он каже да се МУП Српске труди да се и употребом нових технологија што ефикасније бори са организованим криминалитетом у Српској, сарађујући са агенцијама и полицијама у региону и шире, а нарочито по питању шверца нелегалним оружјем и злоупотребе опојних дрога.

“Сваке године се заплијени више дроге и све више криминалаца завршава иза решетака чиме настављамо да чистимо наше подручје”, рекао је Лукач и додао да и даље неће бити дозвољено да се припадници одређених криминалних кланова из региона крију у Српској.

Он је рекао да ће МУП наставити да се ефикасно бори против неколицине својих припадника који су се одали криминалу или раде са криминалцима, за шта ће, како каже, бити ригорозно кажњавано.

Лукач је навео да је МУП, с друге стране, поносан на своје часне и пожртвоване припаднике који су, између осталог, спашавали друге животе.

Он је поручио да ће и даље настојати да се повећају плате полицајаца који су важан сегмент друштва и који то заслужују.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар