Влада РС Главно

Лукач: Неко из Мектићеве странке мора да му каже да ово што ради није нормално

ПОРУЧИО МУ: УВРЕДЉИВО ЈЕ СВАКО ПОРЕЂЕЊЕ УНИФОРМИ ПОЛИЦИЈЕ РС СА УСТАШКИМ

* „Министар безбједности БиХ Драган Мектић упорно мјесецима понавља низ неистина. Њему је проблем све што има предзнак српско, док истовремено не прича о параџематима, о вехабијском покрету, о људима који одлазе на сиријска ратишта, који се враћају са сиријских ратишта, ко их је регрутовао и одвео тамо, за чији су рачун ратовали“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач затражио је од министра безбједности БиХ Драгана Мектића да прекине са изношењем лажи на рачун Републике Српске и њеног народа и престане да прави штету Српској, напомињући да тако штети и својој странци, из које неко мора да га заустави.

„Неко из Мектићеве странке мора да му каже да то што ради није нормално“, рекао је Лукач.

Он каже да Мектић упорно мјесецима понавља низ неистина и да је Мектићу проблем све што има предзнак српско, док истовремено не прича о параџематима, о вехабијском покрету, о људима који одлазе на сиријска ратишта, који се враћају са сиријских ратишта, ко их је регрутовао и одвео тамо, за чији су рачун ратовали.

„Ти људи се овдје сигурно не враћају дерадикализовани, него много више радикализовани и око себе ће окупити много више оних који размишљају као и они. Они су права опасност у БиХ, а он скреће пажњу са њих и покушава да пребаци лоптицу на Републику Српску“, рекао је Лукач вечерас за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је нагласио да разумије политичку борбу, али да је ово изашло ван граница политике.

„Разумијем да Мектић то ради због политичких убјеђења, покушава да руши власт у Републици Српској, али када манипулишете дјецом, онда то није примјерено и он то мора да образложи или да одговара за то. Ово је отишло у дозу паранормалног“, упозорава Лукач.

Поводом тога што је Предсједништво СДС-а подржало Мектића и навело да он „игра веома значајну улогу и у сваком погледу брани интересе Републике Српске“, Лукач је рекао да онда они објасне народу да то што Мектић говори нема упориште.

Лукач је поновио да у Републици Српској не постоје паравојне формације и да МУП Српске то неће дозволити.

„Срби никада нису били терористи. Ми никада нећемо прихватити такве квалификације, које посебну тежину имају када долазе од једног српског министра“, нагласио је Лукач.

Он је рекао да је безбједносна ситуација у Српској задовољавајућа и да нема никаквих назнака припреме било каквих политичких атентата, оцјењујући да су такве информације политичка прича којом се покушава дестабилизовати Српска на веома ружан начин.

„Оног тренутка када добијемо било какву информацију да неко припрема било шта слично – биће ухапшен и никоме неће бити опроштено. Зато никоме не препоручујем да се бави таквим стварима у Републици Српској“, поручио је Лукач.

Он је оцијенио и као веома непримјерене недавне изјаве Мектића да га капе које полицајци Српске сада носе подсјећају на усташке униформе.

„То је непримјерено и увреда за полицију Републике Српске. Ниједан Србин на овом простору не може да упореди било шта са усташама и усташким знамењем. То не може да уради човјек који има било каквог патриотског осјећаја у себи, јер знамо шта су усташе радиле на овим просторима“, рекао је Лукач.

Он је истакао да ће полиција Републике Српске веома брзо бити у новим квалитетним униформама, америчког произвођача, једној од најквалитетнијих униформи која се у свијету може наћи.

Одговарајући на то што га је Мектић данас прозвао да објасни коме су Козаци у Републици Српској били намијењени 2014. године, Лукач је рекао да прича да су они дошли у Српску да направе неки проблем пада у воду и позвао Мектића да каже какав су проблем они направили.

Лукач је напоменуо да у то вријеме није био министар, чак ни у МУП-у Српске, и да не може рећи да има детаљне информације.

„Само нека Мектић каже какав су проблем они направили. Ја се сјећам да су били у Бањалуци и тих слика са улица. Они су једно културно-умјетничко друштво које су грађани Бањалуке веома радосно дочекали и никакав прекршај и проблем нису направили“, рекао је Лукач.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар