Влада РС

Лукач: Нема услова за рат – неће га ни на једној страни ниједан нормалан човјек

ОДРЕАГОВАО НА РАТНЕ ПРИЈЕТЊЕ ЛИДЕРА СДА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА
  • Министар унутрашњих послова РС нагласио: „Садашња генерација политичара не смије одвести народ у неки нови сукоб јер никоме не би добро донио
  • „Знали смо и видјели да већина дјеце политичара који су послали и мене и моју генерацију у рат нису била у том истом рату. Сигуран сам да ни дјеца политичара који данас призивају рат, како би били велике вође, такође, неће бити у рату, већ ће се склонити негдје друго, а за њихове идеје и лудости треба да ратују и гину туђа дјеца“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач сматра да у БиХ нема никаквих услова за рат нити има било какве потреба да неко о томе размишља.

„Сигуран сам да ни на једној страни ниједан нормалан човјек неће“, рекао је Лукач коментаришући посљедње изјаве Бакира Изетбеговића о рату.

Он је истакао да садашња генерација политичара не смије одвести народ у неки нови сукоб јер никоме не би добро донио. Према његовим ријечима, сви људи који су учествовали у рату и ратним дејствима на било којој страни веома добро знају да на овом подручју рат никоме није потребан нити га ко жели.

„Ова садашња генерација политичара не смије одвести народ у неки нови рат, не смију послати младе људе као што су некада моју генерацију не размишљајући шта ће бити, а посљедица свега тога је што смо на све стране имали на хиљаде мртвих, стотине хиљада расељених и још данас живимо веома лоше управо због тих ратних дејстава јер се нико не може похвалити да му је рат донио нешто добро“, рекао је Лукач.

Ако ова генерација политичара покушава да на било који начин поново призове рат и пошаље младу генерацију у нека нова ратна дешавања, каже Лукач, онда сав народ у БиХ мора казнити те људе на примјерен начин, односно у политичком смислу на изборима да им се не дозволи могућност да одлучују.

„Знали смо и видјели да већина дјеце политичара који су послали и мене и моју генерацију у рат нису била у том истом рату. Сигуран сам да ни дјеца политичара који данас призивају рат, како би били велике вође, такође, неће бити у рату, већ ће се склонити негдје друго, а за њихове идеје и лудости треба да ратују и гину туђа дјеца“, закључио је Лукач.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар