Влада РС

Лукач: Прво смо открили Раилића, наручиоца убиства Башића, а онда и убицу – Миљатовића

ПОСЕБНО ПОХВАЛИО РАД УПРАВЕ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ И ТЕШКИ КРИМИНАЛИТЕТ
  • Ликвидација начелника Сектора криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића, према признању осумњиченог за ово убиство Александра Миљатовића, спремана је мјесецима, а убиство је договорено за 50.000 евра

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да су инспектори у потпуности успјели да ријеше случај убиства начелника крим-полиције у Приједору Раденка Башића, те да је то окидач за наставак даљег рада и борбе против организованог криминала, а нарочито борбе против шверца тешких дрога.

Лукач је појаснио да су прво открили наручиоца – Далибора Раилића званог „Дуги а онда и убицу Александра Миљатовића.

– Ово није крај него је само окидач за даљи рад на ономе што смо већ започели претходних мјесеци борбе против организованог криминалитета, нарочито борбе против шверца тешких дрога – каже Лукач.

Истиче да је управо та борба и претходила приближавању криминалцима.

– Уосталом, приближили смо се и том Раилићу који је у Приједору на неки начин организовао и наручио убиство јер се бојао да ћемо доћи до њега управо због нашег рада на пољу организованог криминалитета и шверца тешких дрога у које је он у потпуности укључен. Из тог разлога смо у старту знали ко би могао бити наручилац, нисмо знали извршиоца, требало нам је времена, али добрим радом смо и то успјели и то да рјешимо – рекао је Лукач.

Он је појаснио да је био на службеном путу у Израелу али да је од почетка укључен у истрагу.

Похвалио је рад МУП-а на овом случају, а поготово Управе за организовани и тешки криминалитет.

– Њихови инспектори су даноноћно радили на овоме и случај успјешно ријешили. Ово говори да сам апсолутно био у праву када сам са својим сарадницима прије неколико година формирао Управу  која постиже све боље резултате у борби против организованог криминалитета – истакао је Лукач.

Додао је да ово нажалост није било довољно да се заштити сваки полицајац.

– Имали смо овако тежак случај, незабиљежен да се на тако бруталан начин изврши убиство једног полицајца, начелника наше полиције – истакао је Лукач.

УНА је данас објавила да је ликвидација начелника Сектора криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића, према признању осумњиченог за ово убиство Александра Миљатовића, спремана је мјесецима, а убиство је договорено за 50.000 евра.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар