Влада РС Главно

Лукач: Све полицијске и обавјештајне службе треба да буду на опрезу због тероризма

ПРОКОМЕНТАРИСАО ПОЗИВ АМЕРИКАНЦИМА ДА СЕ УЗДРЖАВАЈУ ОД ПУТОВАЊА У БиХ
  • Подсјетио да БиХ има историју извршења одређених терористичких аката

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да све полицијске и обавјештајне службе у БиХ и региону морају да буду опрезне и да допринесу доброј и брзој размјени информација како би био спријечен било какав терористички акт.

Коментаришући препоруке Стејт департмента америчким држављанима да преиспитају планове о путовањима у БиХ због могућих терористичких напада, Лукач је навео да МУП још није добио никакву званичну информацију.

Не знам да ли ће је и послати. Они с времена на вријеме објаве такве информације, обично због неких дешавања у свијету, што би се у овом случају могло односити на актуелна дешавања у Авганистану“, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Лукач је истакао да је сигурно да ће се одређени број људи из Авганистана, који су у неком тренутку током борбених дејстава учествовали у њима, наћи у неким европским земљама, чак и у региону и самој БиХ.

Због тога смо ово упозорење схватили веома озбиљно и свакако да ћемо предузети све мјере на увезивању и размјени информација са другим партнерским полицијским и обавјештајним организацијама у региону да би спријечили било какав терористички акт“, нагласио је Лукач.

Он је подсјетио да је БиХ увијек подложна оваквим пријетњама, с обзиром на то да има историју извршења одређених терористичких аката.

У саопштењу објављеном на званичном веб-сајту Стејт департмента датираном на 24. август ове године, америчким држављанима се препоручује да „поново размисле о путовању у БиХ због ковида 19“, као и да је „неопходно појачати опрез усљед тероризма и нагазних мина“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар