Влада РС

Лукач: Улажемо у полицију јер је то улагање у будућност и безбједност свих грађана Српске

У ЗАЛУЖАНИМА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Милорад ДОДИК: „Рачунајте да сам увијек са вама. Полиција је једна од институција које се највише поштују. Полицајац је представник народа и његове слободе“
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Важно је да јачамо све наше институције, укључујући и полицију. Република Српска и њена полиција нераскидиво су повезане

ПРЕДАЈОМ рапорта припадника Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске предсједнику Српске Жељки Цвијановић у Центру за обуку МУП-а у Залужанима код Бањалуке почела је централна свечаност обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске.

Рапорт је предао командир Почасне јединице полиције Витомир Петричевић, а поводом Дана полиције Републике Српске данас је премијерно изведена Химна Полиције Српске.

Лукач: Посао полиције тежак, али се ради с поносом

Посао полицајца је тежак и одговоран, али рад у МУП-у РС је сваком нашем припаднику на понос и част, рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС.

На централној свечаности поводом Дана полиције РС, Лукач је рекао да је у питању један од најзначајнијих датума у историји Српске.

Истакао је да се у протеклим годинама континуирано радило на санацији, али и подизању нових полицијских објеката, те да је ријеч о највећим улагањима у историји Српске.

„Улагање у полицију је улагање у будућност и безбједност свих грађана РС“, рекао је Лукач.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић је рекао да рад полиције није ни мало једноставан и да носи многе изазове. Изразио је задовољство радом МУП-а РС.

„Све оно што је испред вас постављено, ви сте то успјешно извршили. На свему што сте до сада урадили за РС, желим да вам се захвалим. Живјела Полиција Српске, живјела Република Српска“, рекао је Вишковић.

Додик: Поносан сам на полицију

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је рекао да је данас поносан што је Полиција Српске на садашњем нивоу способности да одбрани безбједност.

„Рачунајте да сам увијек са вама. Полиција је једна од институција које се највише поштују. Полицајац је представник народа и његове слободе“, нагласио је Додик.

Додик је честитао припадницима МУП-а РС Дан Полиције.

„Живјела Република Српска, живјела Србија“, нагласио је Додик.

Цвијановић: Важно јачати полицију

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да се Дан Полиције и ове године с поносом прославља у миру и слободи.

„Важно је да јачамо све наше институције, укључујући и полицију“, навела је Цвијановићева.

Нагласила је да су Република Српска и њена полиција нераскидиво повезани.

„Честитам вам Дан Полиције. Живјела Република Српска“, навела је Цвијановићева.

Стефановић: Пуно ми је срце што Српска има модерну полицију

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић каже да му је пуно срце када види да РС има опремљену, модерну и снажну полицију.

„Припадницима МУП-а РС честитам Дан полиције са жељом да имате што мање изазова, али и да на сваки, као и до сада, одговорите професионално“, рекао је министар унутрашњих послова Србије, којем је додијељен златни знак полиције.

Гости и из Москве, Словеније и Црне Горе

Свечаном обиљежавању присуствују и министар унутраших послова Србије Небојша Стефановић, министар одбране Србије Александар Вулин, генерални конзул Србије Владимир Николић, делегације Руске Федерације, Борачке организације Републике Српске, Савеза логораша Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука.

Такође и чланови Владе Републике Српске, бивши министри Српске, припадници Полиције Републике Српске и многобројне јавне личности политичког и друштвеног живота Српске.

Свечаности поводом обиљежавања 4. априла – Дана полиције Српске присуствују и представници полиција Москве, Словеније и Црне Горе.

Претходно је служен парастос и положени вијенци код Централног споменика погинулим и несталим припадницима МУП-а Републике Српске у Бањалуци.

Парастос је служио Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки Сергије.

У Залужанима изведена тактичко-показна вјежба

Припадници Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске извели су у Центру за обуку МУП-а у Залужанима код Бањалуке тактичко-показну вјежбу поводом Дана полиције Републике Српске – 4. априла.

Тактичко-показном вјежбом окончана је централна свечаност обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Predajom-raporta-u-Zaluzanima-pocelo-obiljezavanje-Dana-policije-RS/531502

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар