Влада РС Главно

Лукач затражио мјере у ПС Лауш поводом „крађе“ доведене у везу са трагично настрадалим Драгичевићем

НИЈЕ БИЛО УВИЂАЈА ПОВОДОМ ТОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА ПОЧИЊЕНОГ 18. МАРТА У БАЊАЛУЦИ

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач затражио је данас од директора Полиције Дарка Ћулума да предузме мјере према полицијским службеницима Полицијске станице Лауш који нису благовремено предузели потребне мјере и радње у вези са пријавом од 18. марта да је непознато лице извршило кривично дјело „крађа“ у улици Велибора Јањетовића 11, у Бањалуци.

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да је поступајући инспектор, након изласка на лице мјеста, оквалификовао дјело као кривично дјело крађа и констатовао да нема потребе за вршењем увиђаја.

„Након извршене анализе, уочени су пропусти у раду на овом предмету од поступајућег инспектора, замјеника командира за послове криминалитета и командира Полицијске станице Лауш који нису предузели мјере и радње из своје надлежности на вршењу увиђаја и утврђивању околности с циљем расвјетљавања овог кривичног дјела“, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу се додаје да је у каснијој истрази ово кривично дјело доведено у везу са трагично настрадалим Давидом Драгичевићем, али у вријеме пријаве ова два случаја се нису могла довести у везу.

„Постојање одговорности, као и све околности овог случаја утврдиће унутрашња контрола Министарства унутрашњих послова Републике Српске“, истиче се у саопштењу и наглашава да МУП Републике Српске у свим ситуацијама у којима постоји сумња да су полицијски службеници направили пропусте у раду, предузима мјере и радње на утврђивању одговорности и њиховом санкционисању.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар