Влада РС Главно

Мађарска преузела три пројекта у Српској – вриједна преко 100 милиона КМ – која је напустила Њемачка

ВИШКОВИЋ: ТО СУ ВЈЕТРОЕЛЕКТРАНЕ ХРГУД, ПОСТРОЈЕЊА ХЕ ТРЕБИШЊИЦА И ПРЕЧИСТАЧ У ГРАДИШЦИ
  • У првој половини фебруара идуће године у Бањалуци ће бити организован заједнички економски форум РС и Мађарске

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је била успјешна његова посјета Мађарској, која је преузела обавезу финансирања три пројекта које је напустила Њемачка развојна банка у износу укупно већем од 100 милиона евра.

– Један је пројекат вјетроелектране Хргуд, други је ревитализација постројења Хидроцентрале на Требишњици, а трећи је постројење за пречишћавање отпадних вода у Градишци – рекао је Вишковић у Бањалуци.

Он је јуче истакао да се током посјете Мађарској састао са министром економског развоја Мартоном Нађом, који је, уз министра спољних послова Петера Сијарта, један од најближих сарадника мађарског премијера Виктора Орбана.

Вишковић је нагласио да се договорио са Нађом да у првој половини фебруара идуће године буде организован заједнички економски форум у Бањалуци, чији ће бити домаћин.

– Пред Српском и Мађарском је нешто више од два мјесеца да окупе привреднике и с једне и друге стране. Желимо да, уз размјену информација и потенцијалних питања и одговора, доведемо људе који се неће упознавати нити износити своју личну карту или тада презентовати пројекте, већ финализовати договоре – рекао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар