Влада РС

МУП Српске апелује да се откажу сви скупови планирани за 5. октобар

САОПШТИО ДА ЈЕ МОГУЋ ДОЛАЗАК У БАЊАЛУКУ ЛИЦА СА ЗАДАТКОМ ДА ИЗАЗОВУ ИНЦИДЕНТЕ
  • Предвиђена појачана полицијска контрола и лица и возила

ПОЛИЦИЈСКИ службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске ће, поводом сутрашњег скупа групе „Правда за Давида“, који није пријављен полицији у складу са Законом о јавном окупљању Републике Српске, али и поводом других скупова, предузети све мјере и радње како би спријечили свако угрожавање и нарушавање безбједности грађана.

„У циљу одржавања стања безбједности МУП предузима мјере и апелује на организаторе да откажу сутрашње јавне скупове у Бањалуци“, наведено је у саопштењу МУП-а РС.

Наиме, како наводе, Министарство располаже информацијама да се организује долазак одређених група лица у Бањалуку с циљем да изазову инциденте, који би подразумијевали нарушавање јавног реда и мира, међусобне физичке сукобе и сукобе с полицијом.

„С обзиром на наведено, биће повећано присуство полицијских службеника на улицама, који ће вршити појачане контроле лица и возила“, стоји даље у саопштењу.

Такође, додају да грађани имају разумијевања и стрпљења због евентуалних застоја који би настали приликом појачаних контрола, да поштују наређења полицијских службеника и да сарађују са полицијом.

Такође, у циљу одржавања јавног реда и мира и спречавања могућих инцидената, апелујемо на све организаторе да откажу скупове најављене за сутра.

МУП Републике Српске још једном позива грађане да се суздрже од понашања којима би се угрозила безбједност грађана Републике Српске и њихова имовина, те да поштују законске прописе. Евентуални преступници ће бити идентификовани и санкционисани у складу са законом.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар