Влада РС

МУП Српске: Мектић лаже и удара на институције тврдњом да ће полиција ударити на народ

МИНИСТАР БиХ ТВРДИ ДА СЕ СПРЕМА ФИЗИЧКИ ОБРАЧУН СА ОНИМА КОЈИ СЕ ОКУПЉАЈУ НА ТРГУ КРАЈИНЕ
  • „Мектићево изношење претпоставки да је МУП РС умијешан у случај Давида Драгичевића, који је он оквалификовао као убиство, као и да је значајно допринио да се овај случај не расвијетли, представља најнепримјеренији и најгрубљи начин оптуживања Министарства, без иједног доказа“
  • У саопштењу МУП се наглашава: „Мектић, од свог првог појављивања на скупу на Тргу Крајине, када је обећао да ће дати све ресурсе и капацитете Министарства безбједности БиХ да би ријешили случај покојног Давида Драгичевића, па до синоћ када је обећао подршку и све ресурсе СДС-а ако полиција крене на народ – није урадио ништа да би допринио расвјетљавању овог случаја“

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске демантује и осуђује наводе министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића о могућностима да „полиција крене на народ“, те истиче да је полиција Српске увијек дјеловала у интересу грађана Српске и наставиће да служи грађанима и заштити уставног поретка Републике Српске.

„Такође, изношење претпоставки од Мектића да је Министарство умијешано у случај Давида Драгичевића, који је он оквалификовао као убиство, као и да је значајно допринијело да се овај случај не расвијетли, представља најнепримјеренији и најгрубљи начин оптуживања Министарства, без иједног доказа“, саопштено је из МУП-а Српске.

Из МУП-а наводе да Мектић, од свог првог појављивања на скупу на Тргу Крајине, када је обећао да ће дати све ресурсе и капацитете Министарства безбједности БиХ да би ријешили случај покојног Давида Драгичевића, па до синоћ када је обећао подршку и све ресурсе СДС-а ако полиција крене на народ – није урадио ништа да би допринио расвјетљавању овог случаја.

„Ово је само реторика Мектића, без икаквог практичног значаја за рјешавање случаја. Штавише, ова реторика је контрапродуктивна и код грађана ствара страх и неповјерење у сопствене институције“, истиче се у саопштењу.

Из МУП-а наводе да није први пут да Мектић прикупља политичке поене за себе и своју странку покушавајући да уведе анархију у Српској и стварајући јаз између грађана и институција Републике Српске.

„Али, кориштење трагичне погибије двадесетједногодишњег младића је далеко најморбиднији покушај“, закључују у МУП-у.

Подсјећамо, Драган Мектић, министар безбједности БиХ, рекао је да наводно постоје информације да се МУП Српске планира физички обрачунати са народом који се окупља у Бањалуци, те да би у том случају чланови СДС-а изашли на Трг Крајине и стали међу чланове групе „Правда за Давида”.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар