Влада РС Главно

МУП Српске отворио истрагу против Мухамера Штулановића

ПРОФЕСОР ИСЛАМСКОГ ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА У БИХАЋУ РС НАЗВАО „ГЕНОЦИДНОМ ТВОРЕВИНОМ“
  • Директор Полиције Српске Синиша КОСТРЕШЕВИЋ: МУП је отворио истрагу против Штулановића на основу Кривичног закона РС који садржи и члан „повреда угледа Републике Српске и њених народа“. За ово кривично дјело предвиђена је и затворска казна

Извор: РТРС

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске отворило је истрагу против Мухамера Штулановића, професора на Исламском педагошком факултету у Бихаћу, након што је Републику Српску назвао „геноцидном творевином“.

Министар унутраших послова Републике Српске Синиша Каран сматра да Исламска вјерска заједница и политички актери из бошњачког народа морају оштро осудити случајеве имама Амира Махића из Козарца и Мухамера Штулановића због ширења националне нетрпељивости и узнемиравања грађана у Српској и БиХ.

– Имам или било ко други ко је починио овакво кивично дјело биће процесуиран – поручио је Каран.

Директор Полиције Српске Синиша Кострешевић рекао је да је МУП отворио истрагу против Штулановића на основу Кривичног закона Републике Српске који садржи и члан „повреда угледа Републике Српске и њених народа“. За ово кривично дјело предвиђена је и затворска казна.

Кострешевић је истакао да се знају процедуре.

– Обавијестили смо Окружно јавно тужилаштво Бањалука. МУП Српске ће упутити акт према Унско-санском кантону или некој од агенција на нивоу БиХ – рекао је Кострешевић.

Подсјећамо, Штулановић је назвао Републику Српску „геноцидном творевином која се окотила 9. јануара“ и окупљенима поручио да треба да предузму све што је у њиховој моћи.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар