Влада РС

Службеници ПУ Бањалуке поднијели извјештај тужиоцу против Давора Драгичевића

НАВЕЛИ ДА ИМ ЈЕ ОД 15. ДО 17. ОКТОБРА УПУТИО ОЗБИЉНЕ ПРИЈЕТЊЕ ДА ЋЕ ИХ НАПАСТИ

СЛУЖБЕНИЦИ Полицијске управе Бањалуке поднијели су Окружном јавном тужилаштву извјештај против особе са иницијалима Д. Д. из Бањалуке, а према незваничним информацијама РТ РС ријеч је о Давору Драгичевићу.

Из Полицијске управе је саопштено да је осумњичени од 15. до 17. октобра током јавног говора на скупу, упутио озбиљне пријетње да ће напасти службена лица Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Пријетње су, наводи се у саопштењу, изнесене и путем друштвених мрежа и неколико портала.

Давор Драгичевић протестује седам мјесеци на Тргу Крајина у Бањалуци с циљем да се открије истина у вези смрти његовог сина, Давида. Тако је почело, а тај протест је постао и тачка окупљања снага које би да у Републици Српској изведу обојену револуцију.

Давид Драгичевић (21) нестао је у ноћи између 17. и 18. марта ове године, а његово тијело је пронађено шест дана касније на ушћу рјечице Црквена у Врбас.

Полиција је најпре саопштила да у случају смрти Драгичевића нема елемената кривичног дјела, да би Окружно јавно Тужилаштво Бањалука три и по мјесеца касније оквалификовало смрт Давида као убиство.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар