Влада РС

Специјална антитерористичка јединица Српске добила 21 младу „црвену беретку“

ПРОМОВИСАНА ОСМА КЛАСА ШКОЛОВАНИХ ЗА ПОЛИЦАЈЦА-СПЕЦИЈАЛИСТУ У САЈ
  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: „Био сам један од првих припадника Специјалне јединице 1992. године када је она формирана, те након 30 година имамо генерације младих момака у САЈ-у који у то вријеме нису били ни рођени, тако да је то за њих већ историја коју они поштују и која их учи како да се понашају и шта значи бити припадник ове јединице“

Извор: c

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач честитао је новој генерацији припадника Специјалне антитерористичке јединице, те им поручио да поносно и часно носе своје црвене беретке и брину о безбједности грађана.

У Центру за обуку МУП РС, Лукач је данас истакао да је у Бањалуци промовисана Осма класа и да су додијељени сертификати полазницима који су успјешно завршили обуку за полицајца-специјалисту у САЈ-у.

Лукач је додао да је 21 полазник успјешно завршио ту веома захтјевну обуку и да ће они који нису, бити распоређени на друге послове унутар МУП-а.

Истакао је да је значајно што је САЈ-а подмлађен са 21 новим припадником.

– Био сам један од првих припадника Специјалне јединице 1992. године када је она формирана, те након 30 година имамо генерације младих момака у САЈ-у који у то вријеме нису били ни рођени, тако да је то за њих већ историја коју они поштују и која их учи како да се понашају и шта значи бити припадник ове јединице – рекао је Лукач.

Лукач је изразио своју увјереност да ће и нова генерација специјалаца часно и поносно да носе своју црвену беретку и униформу МУП-а Српске, те да ће се као најелитнија јединица бринути о безбједности Републике Српске и њених грађана.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар