Влада РС

Српска 21. децембра добија владу у којој ће бити десет нових имена

МАНДАТАР ВИШКОВИЋ: ПРЕД НАМА СУ ИЗАЗОВНА ВРЕМЕНА, ВЈЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО РАДИТИ ЈОШ БОЉЕ
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК након састанка лидера владајуће коалиције: Влада је та која треба да обезбиједи континуитет у развоју Српске, стабилности, сигурности радних мјеста у Српској, исплата зарада у јавном и реалном сектору

ЖЕЛИМО да имамо квалитетан састав Владе Српске и зато обављамо консултације, рекао је премијер и мандатар за састав нове Владе Републике Српске, на конференцији за новинаре.

– Пред нама су изазовна времена и моја су очекивања да у наредном периоду радимо још боље и да лакше превазиђемо све потешкоће, за добробит грађана Републике Српске – додао је Вишковић.

Захвалио се предсједницима странака за подршку Владе Српске, те додао да још увијек трага за два кадровска рјешења, уз жељу да добије што квалитетнији кадар.

– Изазовно је вријеме пред Владом Српске и свјесни смо те чињенице. Покушавамо окупити Кабинет који ће на на њих адекватан начин одговорити – додао је Вишковић.

Рекао је додао да је задовољан функционисањем Владе Српске у претходне четири године, те да се нада да ће у наредном периоду бити још боље.

– На састанку смо разговарали о оквирима у којима Влада Републике Српске треба да се формира, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре након састанка владајуће коалиције.

Додик је нагласио да је било ријечи и о томе да у Влади буде значајан број нових имена.

– Влада је та која треба да обезбиједи континуитет у развоју Српске, стабилности, сигурности радних мјеста у Српској, исплата зарада у јавном и реалном сектору – рекао је Додик.

Додик је поручио да су данас око свега тога постигли договор.

– Настављамо консултације у наредна два дана како бисмо што боље припремили сједницу Народне скупштине Српске. НСРС ће 21. децембра изабрати нову владу – рекао је Додик.

Додик је поручио да ће у Влади Српске, која има 16 министарстава, бити око 10 нових имена, међу којима су и они који нису у политичким партијама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар