Влада РС

Српска на седам дана зауставља рад угоститељских објеката и трговачких центара

ЗАТВАРАЈУ СЕ И СКИЈАЛИШТА. БАЗЕНИ. ФРИЗЕРСКИ САЛОНИ И ВЕЛНЕС-ЦЕНТРИ
  • Сузана ГАШИЋ, министар трговине и туризма:  Ријеч је о трговачким центрима у којима има више трговина. Циљ је да се смањи концентрација и задржавање људи на једном мјесту
  • Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија ТРИВИЋ: Све основне и средње школе на подручју Републике Српске биће такође затворене на седам дана. Прећи ће на онлајн наставу

РАД угоститељским објектима за исхрану и пиће, фризерскими салонима, базенима, велнес центрима, скијалиштима и трговачким центрима биће забрањен на седам дана, рекла је Сузана Гашић, министар трговине и туризма Републике Српске након сједнице кризног штаба.

Гашићева је додала да се забрањује и рад установама културе и приређивачима игара на срећу, осим онлајн приређивачима.

Што се тиче трговачких центара, Гашићева је појаснила да је ријеч о трговачким центрима у којима има више трговина.

„Циљ је да се смањи концентрација и задржавање људи на једном мјесту“, нагласила је Гашићева и још једном позвала грађане да поштују мјере сузбијања вируса корона.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да ће такође све основне и средње школе на подручју Републике Српске бити затворене на седам дана.

Она је појаснила да ће се у овом периоду прећи на онлајн наставу.

Милован Крчо, в.д. директора Инспектората Републике Српске, казао је да су за два дана извршене 1.043 контроле те је установљено 68 случајева кршења епидемиолошких мјера.

„У истом периоду су издани налози у висини од 99.000 КМ. Тамо гђе је било драстично кршење епидемиолошких мјера стекли су се законски услови да се те радње привремено затворе, и то се десило у 10 случајева“, навео је Крчо.

Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство РС, нагласио је да је повећан број позитивних лица, али и број хоспитализованих.

„Једини начин ширења вируса корона јесте увођење оваквих рестриктивнијих мјера како би се смањио контакт међу особама. Знамо да ове мјере нису популарне, али не постоји ефикаснији начин да се зараза смањи“, истакао је Зељковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар