Влада РС

Трнинић: Ниво БиХ нема надлежност за аутопут Београд-Сарајево

МИНИСТАР САОБРАЋАЈА И ВЕЗА РС ОДРЕАГОВАО НА „ПИСМО НАМЈЕРЕ“ КОЈЕ СУ ПОТПИСАЛИ ЈУСКО И АРСЛАН

НЕЂО Трнинић, министар саобраћаја и веза Републике Српске говорећи о писму намјере о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево, које су јуче у Сарајеву потписали министар комуникација и транспорта БиХ Исмир Јуско и министар саобраћаја, поморства и комуникација Турске Ахмет Арслан, Трнинић је рекао да ниво БиХ нема надлежности за реализацију тог инфраструктурног пројекта.

Трнинић је изјавио данас Срни да Српска одређује приоритете и спроводи пројекте који се односе на изградњу ауто-пута Београд-Сарајево, а не ниво БиХ.

„Писмо намјере нема никакву тежину док не буде постигнут договор са Републиком Српском. Федерација БиХ може почети са реализацијом пројеката, али нико не може одлучивати о Српској“, додао је Трнинић.

Он је подсјетио да Република Српска у стратешким документима има дефинисане трасе и пројекте за ауто-пут према Београду.

„Имамо више пројеката који не искључују један други и план је да до 2030. године буду реализовани. Један од пројеката се односи на изградњу ауто-пута од Источног Сарајева, према Сокоцу, затим Рогатици, Вишеграду и до границе са Србијом“, навео је Трнинић.

Он је поновио да у БиХ мора постојати договор о свему, па и о изградњи инфраструктуре.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар