Влада РС Главно

Тужилаштво БиХ као свједоке саслушало министре Лукача и Касиповића

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РС ДАВАО ИСКАЗ – ЦИО САТ
  • Антон КАСИПОВИЋ: Није било питања о „рушењу уставног поретка БиХ“, тужиоца је углавном интересовало поступање Владе у погледу скупштинских одлука о враћању пренесених надлежности

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је Срни да је у Тужилаштву БиХ дао изјаву у својству свједока и да је тужиоца интересовало поступање Владе у току припреме сједнице Народне скупштине Републике Српске о враћању пренесених надлежности, као и Владин став у погледу одлука парламента и њиховог спровођења.

Питања су била у вези са сједницом Народне скупштине и Владе због преноса надлежности. Углавном је све већ познато јавности“, рекао је Лукач након једночасовног испитивања у Тужилаштву БиХ.

Претходно је и министар правде Републике Српске Антон Касиповић испитан у својству свједока у Тужилаштву БиХ, те истакао да није било питања о „рушењу уставног поретка БиХ“ него да је тужиоца углавном интересовало поступање Владе у погледу скупштинских одлука о враћању пренесених надлежности.

Антон Касиповић (Фото: СРНА)

Народна скупштина Републике Српске 10. децембра је на посебној сједници о враћању пренесених надлежности усвојила Декларацију о уставним принципима и четири информације са закључцима о враћању надлежности пренесених са Републике Српске на ниво БиХ.

Тужилаштво БиХ је након тога отворило предмет против више лица због основане сумње да су починила кривично дјело напад на уставни поредак.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар