Влада РС

У Источном Сарајеву свечано отворена савремена болница „Србија“

БОЛНИЦУ ОТВОРИО ДОДИК И НАГЛАСИО ДА МУ ЈЕ ЖАО ШТО И ВУЧИЋ НИЈЕ ПРИСУТАН
  • Небојша СТЕФАНОВИЋ на церемонији прочитао писмо Александра Вучића Милораду Додику, па нагласио да је Србија нерсакидиво везана са Републиком Српском и да та веза мора да буде још јача
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Успјели смо опет, као и много пута до сада, и показали да радимо, градимо и развијамо Републику Српску…  Источно Сарајево стратешки важно за Српску“

У ИСТОЧНОМ Сарајеву свечано је отворена нова болница „Србија“.

Новоизграђени болнички комплекс отворио је Милорад Додик, предсједник РС.

Камен темељац за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву положен је 7. јула прошле године, а у изградњу је уложено више од 54 милиона КМ.

Зграду чине два спојена објекта – стационарни и технички, који ће бити повезани са изграђеним поликлиничким објектом.

Планирано је да нова болница Источно Сарајево дугорочно пружа савремене медицинске услуге за 120.000 становника Сарајевско-романијске регије.

Милорад Додик, предсједник РС рекао је да се завршавањем болнице „Србија“ заокружује период изградње капиталних пројеката у сарајевско-романијској регији.

Подсјетио је на велику помоћ Републике Србије и предсједника Александра Вучића Републици Српској, рекавши да је средствима Владе Србије реализовано више пројеката широм Републике.

Истакао је да му је жао што Вучић данас није у Источном Сарајеву.

Небојша Стефановић, потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова, прочитао је писмо које је српски предсједник Александар Вучић упутио предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Стефановић је након тога рекао је да је Србија нерсакидиво везана са Републиком Српском и да та веза мора да буде још јача.

„Двадесет и један милион евра смо уложили у Републику Српску и то није пријетња никоме. Она показује да бринемо о грађанима Српске”, истакао је он и захвалио предсједнику Српске на иницијативи да нова болница носи име „Србија“.

Жељка Цвијановић, предсједник Владе РС, изразила је понос успјешним завршетком овог пројекта.

„Успјели смо опет, као и много пута до сада, и показали да радимо, градимо и развијамо Републику Српску” истакла је она и додала да ће болница „Србија“, као савремена здравствена установа, служити грађанима и омогућити здравстевним радницима да раде у много бољим условима.

Цвијановићева је нагласила да вјерује у јаку Републику Српску.

„Не постоји мјесто у нашој републици гдје се не гради неки капитални пројекат и то показује нашу снагу”, рекла је она и поручила грађанима да је нова болница заједнички пројекат њих и власти.

Она је истакла да је Источно Сарајево стратешки важно за Српску.

Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске, је рекао да су запослени у старој болници хероји, јер су упркос тешким условима рада, пружали увијек добре здравствене услуге.

Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите Српске, рекао је да је назив болнице израз захвалности Србији за пружену подршку.

„На примјеру ове болнице види се наше знање, упорност и способност да реализујемо мисију предсједника Републике Српске Милорада Додика и премијерке Жељке Цвијановић о стварању боље будућности за Српску”, рекао је Богданић обраћајући се присутнима.

Горан Тодоровић, директор ЈЗУ болница „Србија“, обраћајући се присутнима на церемонији свечаног отварања, рекао је да је болница изграђена домаћим снагама и по највишим европским стандардима.

„Отварањем врата нове болнице отворили смо нова врата“, нагласио је Тодоровић.

Отварању су између били присутни и Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ, Дарко Бабаљ, делегат СДС-а у Дому народа БиХ, Соња Караџић, потпредсједник НСРС, Мирослав Лучић, предсједник скупштине града Источно Сарајево, те митрополит дабробосански Хризостом.

На отварању је био присутан велики број грађана.

Болница је назив добила као знак захвалности Србији за лијечење грађана Сарајевско-романијске регије у ратном и поратном периоду, као и за сталну подршку и допринос у едукацији здравствених радника с циљем развоја здравственог система на подручју Источног Сарајева.

Ђокић дочекао делегацију Србије

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић дочекао је на аеродрому у Сарајеву у име Владе Српске делегацију Србије која у Источном Сарајеву данас присуствује свечаном отварању новоизграђене болнице „Србија“.

У делегацији Србије су изасланик предсједника Небојша Стефановић, који је и потпредсједник Владе, министар здравља Златибор Лончар и министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зоран Ђорђевић.

https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Svecano-otvaranje-nove-bolnice-Srbija/501118

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар