Влада РС

Видовић: У току је удар на комплетан привредни систем Српске али неће успјети

„НЕЧУВЕНО ЈЕ ДА НЕКО У СРПСКОЈ У 21. ВИЈЕКУ НЕМА МОГУЋНОСТ ДА ПРИМИ ПЛАТУ“
  • Министарка финасија Зора ВИДОВИЋ: Ово што ради америчка администрација је чиста сила чији је циљ покушај уништења привреде Српске… Наравно, нико не може се дозволити да се то деси
  • Додатно објаснила: Људи који су на ОФАК-овој листи добровољно су отишли у банке да се рачуни угасе, како банке не би биле санкционисане и како не би дошло до гашења привредних субјеката и апсолутно немогућности рада у Републици Српској

Извор: РТРС

AMЕРИЧКА администарација врши снажан притисак на банкарски сектор у Републици Српској да угасе рачуне особама и пословним субјектима који су под ударом санкција САД, али и политичким организацијама као што је СДС.

Министарка финасија Зора Видовић сматра да је у току удар на комплетан привредни систем Српске који неће успјети. Угрожено је и пословање домаћих банака са банкама у иностранству.

– Ово што ради америчка администрација је чиста сила чији је циљ покушај уништења привреде Српске – оцијенила је за Радио Српске министарка финансија Српске Зора Видовић и додаје да у Министарству чине све како би извршили исплату буџетским корисницима.

У разговору са банкама, министарка финансија сазнала је да имају захтјеве од америчке администрације да се угасе рачуни за све оне који су на ОФАК-овој листи и физичка и правна лица.

По Закону о банкама свако у Српској има право на рачун како би му била исплаћена његова примања. То право сада је ускраћено.

– Не забрањују они банкама да оставе рачуне, али ако оставе рачуне онда ће им угасити свифтове и кореспондентне банке са том банком и онда она не може да послује и у санкцијама. То значи уништење комплететног привредног система Републике Српске и наравно нико не може се дозволити да се то деси – навела је Видовићева.

Због тога су људи на ОФАК-овој листи добровољно отишли у банке, да се рачуни угасе, како банке не би биле санкционисане и како не би дошло до гашења привредних субјеката и апсолутно немогућности рада у Републици Српској, истиче Видовићева. Нечувено је, каже, да неко у Српској у 21. вијеку нема могућност да прими своју плату.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар