Влада РС

Вишковић Ако Бећировић и Комшић закоче источну интерконцкцију – видјеће гдје ће довести БиХ

НАГЛАСИО ДА ЈЕ РС ВЕЋ ЕКСПРОПРИСАЛА 90 ОДСТО ЗЕМЉИШТА ЗА ТРАСУ КОЈА ЋЕ ИЋИ УЗ АУТОПУТ
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: Ја бих волио да је закоче, ако мисле да се могу играти са грађанима БиХ, да онда дефинитивно кажемо једни другима: хвала, довиђења, били смо у љубави, више нисмо…
  • „Свим званичницима и међународне заједнице сам рекао „ако можете да понудите БиХ гас бољи, квалитетнији, јефтинији него што је руски, ми ћемо вам се у томе прикључити“. Али, очито је да не могу“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би волио да у Предсједништву БиХ буде „закочена“ источна гасна конекција, јер ће чланови Предсједништа Денис Бећировић и Жељко Комшић, уколико буду гласали против тог пројекта, видјети гдје ће својом кривицом одвести БиХ.

– Ја бих волио да закоче, да онда дефинитивно кажемо једни другима „хвала, довиђења, били смо у љубави, више нисмо“, ако они мисле да се могу играти са грађанима БиХ – рекао је Вишковић.

Он је рекао да већу корист од руског гаса имају становници Федерације БиХ, него Републике Српске и да су они два пута већи потрошачи, него Република Српска.

– Свим званичницима и међународне заједнице сам рекао „ако можете да понудите БиХ гас бољи, квалитетнији, јефтинији него што је руски, ми ћемо вам се у томе прикључити“. Али, очито је да не могу – рекао је Вишковић.

Он је оцијенио да је прича о Азербејџану и о Америци мало неозбиљна и додао да за јужну гасну конекцију још нису направили ни студију изводљивости, чак не знају ни трасу, нити било шта, али је доводе у раван са источниом конекцијом

Вишковић је рекао да је Република Српска завршила скоро 90 одсто експропријације за источну гасну интерконекцију зато што ће је водити у траси ауто-пута од Бањалуке до Раче.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар