Влада РС

Вишковић: Ако ФБиХ не буде за одбацивање Шмитових наметања – Српска ће донети свој изборни закон

НЕКЕ НАШЕ ОПОЗИЦИОНЕ СТРАНКЕ ПО НАЛОГУ СВОЈИХ МЕНТОРА ПРИХВАТАЈУ ШМИТОВА НАМЕТАЊА
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Позване су наше колеге у другом ентитету да се наметнуте одлуке Кристијана Шмита ставе ван снаге. Али, очито је да се њима свиђа да неко управља БиХ и да доноси законе у име легално изабраних институција и званичника, што Република Српска нити жели, нити може, нити хоће да прихвати

Извор: РТРС

ПОЈЕДИНЕ опозиционе странке у Републици Српској, по налогу својих ментора, прихватају наметања Кристијана Шмита али то не значи да их и власт мора прихватити, поручио је премијер Републике Српске Радован Вишковић.

– Када истекну рокови које је Народна скупштина Српске дала Парламентарној скупштини БиХ и представницима институција на заједничком нивоу БиХ за договор о Изборном закону БиХ, Народна скупштина ће усвојити Изборни закон Републике Српске – рекао је Вишковић.

Очито је, додаје он, да нема реакције по том питању.

– Нисам оптимиста да ће се то десити. Позване су наше колеге у другом ентитету да се наметнуте одлуке Кристијана Шмита ставе ван снаге. Очито је да се њима свиђа да неко управља БиХ и да доноси законе у име легално изабраних институција и званичника, што Република Српска нити жели, нити може, нити хоће да прихвати. Ми сматрамо да је ово једна замка, није овдје у питању само изборни закон ово је увертира за наметање одлуке о имовини Републике Српске – рекао је премијер.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар