Влада РС

Вишковић: Бећировићев и Комшићев „закон о имовини“ показује ко је реметилачки фактор у БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ РС: ПИТАЊЕ ИМОВИНЕ ЈЕ РЈЕШЕНО ПРЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ У ДЕЈТОНУ
  • Радован ВИШКОВИЋ: Ријеч о закону који је креиран у ОХР-у, а само се тренутно као његови предлагачи појављују Бећировић и Комшић. Било би добро да кажу ко иза свега стоји. У сваком случају, нико у Српској нити жели нити има мандат да о питању имовине разговара

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је имовина прије 30 година, потписивањем Дејтонског споразума, уграђена у уставе Републике Српске и БиХ, те да три деценије послије немају шта приједлогом закона тражити чланови Предсједништва БиХ ни Жељко Комшић нити Денис Бећировић.

Према његовим ријечима, помогнути и у синергији са ОХР-ом и Кристијаном Шмитом – јасно је да је ријеч о закону који је креиран у ОХР-у, а само се тренутно као предлагачи закона о имовини појављују Бећировић и Комшић.

– Што се тиче Републике Српске, нико у Српској нити жели нити има мандат да о питању имовине разговара – нагласио је Вишковић.

Он је нагласио да је питање имовине у БиХ рјешено прије 30 година и нема преговора на било ком нивоу и неће се о томе расправљати ни у Савјету министара нити у Парламентарној скупштини БиХ.

– Овдје је ријеч о још једном притиску на Републику Српску и било би боље да поменута два члана Предсједништва БиХ поведу рачуна како и на који начин унаприједити економски живот грађана у овој земљи, а не наметати теме које изазивају непотребне тензије у БиХ. Било би крајње вријеме да Комшић и Бећировић кажу према чијем налогу то раде и шта је крајњи циљ – продубљивање међунационалних тензија или нешто друго за шта немају мандат – нагласио је Вишковић.

Вишковић је упитао шта се чекало 30 година – да ли се чекало да се појаве Комшић и Бећировић па да предложе такав закон, те истакао да би било коректно према сва три народа у БиХ да Бећировић и Комшић објасне које су њихове крајње намјере са оваквим приједлогом и идејом.

– Ако на овакав начин желе да граде будућност БиХ, онда је више него јасно да су на погрешном путу. Очигледно се види и по овим иницијативама ко је реметилачки фактор и како се то, уз помоћ страних, ментора жели представити – закључио је Вишковић.

Чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељко Комшић упутили су у процедуру приједлог закона о имовини у којем се наводи да је „БиХ носилац права власништва над цјелокупном државном имовином“, док је други нивои власти могу користити.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар