Влада РС

Вишковић: Федерација БиХ се спрема за озакоњено перфидно отимање станова у својини Срба

РАДЕ НА КОНАЧНОЈ ЕЛИМИНАЦИЈИ СРБА СА ТИХ ПРОСТОРА И БЛОКИРАЊУ ЊИХОВОГ ПОВРАТКА
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: Срамотно је и у најмању руку непримјерено предвидјети одредбу по којој се носилац станарског права наводно обештећује по понижавајућих 1.000 КМ по метру квадратном, умањеном за амортизацију, упркос томе што је тржишна цијена тих станова у Сарајеву, гдје их је и највише, и до шест пута виша од тога

ПРЕДЛОЖЕНИ закони у вези станарских права на подручју Федерације БиХ представљају перфидни покушај легализације и отимања више хиљада станова у већински српском власништву, у оквиру системских настојања сарајевских политичких елита за елиминацију Срба са вјековних огњишта, изјавио је премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Коментаришући одлуку којом је Влада Федерације БиХ утврдила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о враћању, додјели и продаји станова и Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о продаји станова на којима постоји станарско право, Вишковић је позвао све које су дали глас за скандалозни приједлог овог закона да га хитно суспендују из парламентарне процедуре.

Он им је поручио да припреме нови приједлог који би адекватно обештетио хиљаде обесправљених људи, директно угрожених у случају имплементације овог приједлога.

– Срамотно је и у најмању руку непримјерено предвидјети одредбу по којој се носилац станарског права наводно обештећује по понижавајућих 1.000 КМ по метру квадратном, умањеном за амортизацију, упркос томе што је тржишна цијена тих станова у Сарајеву, гдје их је и највише, и до шест пута виша од тога – поручио је премијер Српске.

Он је додао да то представља још један од скривених планова који за циљ има одвраћање Срба од повратка у ФБиХ, као и нарушавање атмосфере суживота која је увелико нарушена у том ентитету, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је подсјетио да смо свједоци немилих сцена којима су Срби повратници ове године били изложени током прославе православног Божића.

– Осим тога, забрињавајуће је и хронично одсуство одговорности код наводних српских представника у Влади ФБиХ, који су, зарад личних привилегија, пристали на понижавајући законски приједлог, упркос томе што директно и на најгрубљи могући начин угрожава права припадника њиховог народа – закључио је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар