Влада РС

Вишковић: Имовина Српске остаје имовина Српске – то „заједничке изјаве“ неће промијенити

„ПОСТОЈИ ЈЕДНА ПОТПИСАНА ИЗЈАВА КОЈА ЈЕ ЈАЧА ОД СВЕГА ШТО ОНИ МОГУ ПОТПИСАТИ – ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ“
  • Премијер РС Радован ВИШКОВИЋ: У Уставу БиХ јасно стоји да је имовина власништво ентитета. Била је то свих ових 30 година, биће и наредних 300 година без обзира на њихове изјаве. Како наш народ каже жали Боже папира

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас да имовина Српске остаје њено власништво и да то никакве заједничке изјаве не могу промијенити.

– Имовина Републике Српске, остаје имовина Српске. Они се могу уједињавати колико год желе и потписивати изјаве какве год они мисле да треба – рекао је Вишковић коментаришући заједничку изјаву коју су чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељко Комшић потписали данас са предсједницима парламентарних политичким странака из ФБиХ на нивоу БиХ и ентитетском нивоу, а која се тиче имовине.

Вишковић каже да „постоји једна изјава која је потписана и која је јача од свих њихових изјава, а то је Дејтонски мировни споразум чији је дио и Устав БиХ“.

– У Уставу јасно и гласно стоји да је имовина власништво ентитета. Према томе, била је власништво свих ових 30 година, биће и наредних 300 година без обзира на њихове изјаве. Како наш народ каже „жали Боже папира“ – рекао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар