Влада РС

Вишковић: Иза америчких санкција се крије намјера развлашћивања и тихог гашења Српске

„ДОКАЗ СУ ДА МОЋНИЦИМА НИЈЕ ДО МИРА ВЕЋ ДА ЖЕЛЕ ДА ОВО ПОДРУЧЈЕ ДРЖЕ У ЗАРОБЉЕНИШТВУ“
  • „Санкције ме не занимају у Америку нисам ни планирао да идем. Ради се о остваривању циљева из 90-их да БиХ буде унитарна и да се у Сарајеву доносе све одлуке.  Док обављам овај посао, нећу никад то дозволити, нећу пристати на то. Увијек сам позивао на јединство, договор, уважавање на поштовање Дејтонског споразума

АМЕРИЧКЕ санкције званичницима Републике Српске јасно говоре да моћницима није до мира већ желе да ово подручје држе у заробљеништву, као заморче и да експериментишу, поручио је премијер Српске Радован Вишковић.

Вишковић је додао да га санкције не занимају и да у Америку није ни планирао да иде.

– Званичници Српске су се све ове године залагали за очување БиХ у дејтонским границама и ако желите БиХ да сачувате, морамо се вратити на дејтонске оквире – сматра Вишковић.

Он је рекао да се иза увођења санкција крије намјера развлашћивања и тихог гашења Републике Српске, остваривање циљева из 90-их да БиХ буде унитарна и да се у Сарајеву доносе све одлуке.

– Док обављам овај посао, нећу никад то дозволити, нећу пристати на то. Увијек сам позивао на јединство, договор, уважавање на поштовање Дејтонског споразума – истакао је Вишковић.

Подсјећамо, Канцеларија за контролу имовине странаца Министарства финансија САД увела је санкције српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић, предсједнику Народне скупштине Републике Српске Ненаду Стевандићу, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министру правде Милошу Букејловићу због, како су навели, неуставних и антидејтонских акција.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар