Влада РС Главно

Вишковић: Јавни дуг Републике Српске сада је на – историјском минимуму

ПРЕМИЈЕР УКАЗАО ДА ЈЕ УВОЗ СРПСКЕ СА 80 ОДСТО ПОКРИВЕН ИЗВОЗОМ
  • Радован ВИШКОВИЋ: Српска, на срећу, има и бројне пријатељске земље које желе да јој помогну уколико се за то у будућности укаже потреба

УКУПНИ јавни дуг Српске тренутно је на историјском минимуму, односно – никада није био мањи од постојања Републике, рекао је данас премијер Српске Радован Вишковић.

– Република Српска се ове године кредитно задужила у износу око 700 милиона КМ, а отплатила више од 1,1 милијарду КМ. Дакле, око 400 милиона КМ је више отплаћено него што смо се задужили и несметано извршавамо своје обавезе према буџетским корисницима – рекао је Вишковић.

Он је истакао да не види никакав проблем Српске у сервисирању задужења и испуњавању њених обавеза.

– Српска, на срећу, има и бројне пријатељске земље које желе да јој помогну уколико се за то у будућности укаже потреба. То потврђују и званичне статистике које, између осталог, показују и да је драстично смањен број незапослених – рекао је премијер.

Вишковић је рекао да је за Српску вриједна похвале покривеност увоза извозом од готово 80 одсто и констатовао да је све оно што је планирано буџетом Српске за наредну годину реално оствариво.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар